NAC bij vlagen weer op dreef tegen matig Excelsior

Na zeven wedstrijden zonder winst en slap voetbal had Breda zich vanmiddag opgepept voor een middagje NAC. Eens moet de ommekeer komen. Eens moet de Parel een samenhangend team laten zien. Vanmiddag was dit grotendeels het geval. In een wederom volgepakt Rat Verlegh stadion werden de trouwe supporters getrakteerd op een bij vlagen agressief en overtuigend NAC.

Zoals verwacht mocht Bertrams vandaag in het doel beginnen om het keepersprobleem definitief in de kiem te smoren. Penders verving de geschorste Vreven op de bank.

NAC begint sterk met fris aanvallend voetbal

Na de winst van Roda JC op Heerenveen stond NAC bij aanvang van de wedstrijd onderaan de ranglijst. Ook dit zal de ploeg gesterkt hebben om alle schroom van zich af te voetballen en op jacht te gaan naar de drie punten. Excelsior had weinig in te brengen tegen de gretige aanvallen van de Parel. Na dikke kansen voor Vloet en Korte scoorde Ambrose de bevrijdende 1-0 uit een penalty. Hoewel Excelsior wat beter in de wedstrijd kwam bleven de kansen voor NAC. Ambrose , El Allouchi en wederom Vloet wisten het net niet te vinden en NAC had met de 1-0 ruststand te weinig loon naar werken.

Iets mindere tweede helft, wel doelpunten

De Parel wilde in de tweede helft doordrukken. Nadat Ambrose gevloerd werd in de 16 benutte hij zijn tweede pingel van de avond en scoorde zijn vierde treffer van het seizoen (48″). Daarna zakt NAC terug en schiet van Duinen de 2-1 voor Excelsior tegen de touwen (66″). Het publiek begint te morren. De Bredase ploeg heeft te vaak in de laatste minuten de punten weggegeven. “Het zal toch niet weer…..?”. Gelukkig mocht Fernandes weer een paar minuten meedoen en scoorde meteen na zijn invalbeurt de bevrijdende 3-1. Hier bleef het bij en NAC kan zich opmaken voor de derby der lage landen tegen Willem II.