Brabantse derby kent te weinig finesse en daadkracht

Foto: BredaNieuws

Na de opsteker en het goede spel tegen Excelsior kwam de derby der Brabanders op het juiste moment voor de enige Parel in het Zuiden. Een uitverkocht stadion was getuige van twee wisselvallige ploegen die te weinig in hun mars hadden om door te drukken.

Goed begin NAC, WIllem II maakt de treffer

Met Nijholt en de wederom uitstekende Bart Meijers in de basis begon NAC sterk, Het eerste half uur kwam NAC er aanvallend vaak goed uit. De Tilburgers hadden mazzel dat Korte en Vloet het vizier nog op troebel hadden staan en verzuimde om NAC op voorsprong te schieten. Het laatste kwartier kwam Willem !! meer en meer in hun spel. NAC liep te veel achteruit en liet de Tilburgers te ver komen. NAC kon het eerste half uur de goede lijn doortrekken, maar liet de Tilburgers te gemakkelijk in hun spel komen.Dit leidde tot de frommelgoal van Ogbeche op slag van rust.

Goed begin Willem II, treffer NAC

Willem II begon de tweede helft met sterk combinatiespel/ Het was echter Ambrose die een verdeddigingsfout afstrafte en met de punt van zijn schoen de 1-1 binnen tikte (50″). De goal sterkte NAC om het heft in handen te nemen. Met snelle aanvallen over de vleugels en Garcia als vormgever, voerde de Parel de druk langzaam op. De final touch ontbrak bij NAC om Willem II definitief over de knie te leggen. De Tilburgse ploeg had moeite om grip te krijgen, maar bleef toch overeind in deze fase. Het laatste kwart van de wedstrijd ging weer gelijk. NAC goalie Bertrams moest enkele malen de handen uit de mouwen steken op schoten van van der Linden. NAC had het betere van het spel, Nadat alle krachten verspeeld waren klonk uiteindelijk het bevrijdende fluitsignaal.

Wel de wil niet de macht

Beide ploegen konden vanavond niet doordrukken om voor spektakel in het strafschop gebied te zorgen. Beide ploegen wilden er wel een wedstrijd van maken maar de finesse ontbrak aan beide kanten om voetballend een doorbraak te kunnen forceren. NAC was wel de betere ploeg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen