Degradatiezorgen NAC na verlies Twente

Foto: BredaNieuws

Op de kille Dinsdagavond stonden NAC en Twente tegenover elkaar voor belangrijke punten. Degradatie ligt voor beide volksclubs op de loer waardoor driepunters van levensbelang zijn. Het werd een avondje degradatievoetbal met een vervelende afloop voor de Parel.

NAC begon met aardig combinatievoetbal en had mazzel dat de scheidsrechter een penalty voor Twente over het hoofd zag. De Bredase ploeg mistte echter fysieke kracht om de wedstrijd te kunnen domineren. Voorin stierven combinaties meestal in schoonheid en misverstanden. Man van de wedstrijd Assaidi had aan twee ingevingen voldoende om NAC over de knie te leggen. Met de eigen goal van Beijen stond de 1-2 op het scorebord. NAC kreeg vlak voor tijd nog een enorme rij kansen uit een scrimmage, maar wist niet door te drukken.

Het was degradatievoetbal pur sang vanavond in Breda. Tot overmaat van ramp kreeg Bertrams in de allerlaatste seconde van de wedstrijd een rode kaart toen hij Slagveer torpedeerde. Het keepers probleem dat opgelost leek, manifesteert zich weer ten volste.

NAC heeft nu vijf van de acht thuiswedstrijden verloren. Dat is sinds 1959 niet meer voor gekomen.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen