Judogoud in Berlijn voor Arashi!

Afgelopen weekenden werden er weer prijzen gewonnen in Duitsland, Belgie, Dinteloord, Gilze en in Deventer! Vera Wandel won opnieuw goud in Duitsland. In Berlijn versloeg ze de gehele top!

In Deventer stonden Michael en Patrick Pannekoek op het NK teams -18 jaar voor De Korte/Budokan. Oud-judoka van Arashi Lennart Most uit Teteringen deed mee voor het team Brabant 1.

Judo in Berlijn

Op 2 december stond het Nikolausturnier des SC Berlijn op het programma van Bliemer Arashi Sport. Dit goed bezet internationaal  judotoernooi is tevens een meetmoment voor de Berlijnse judoka’s. Vera Wandel was de enige Nederlandse en moest, samen met een handje vol Tjechische meiden, het tegen de Berlijnse judotop van U13 opnemen. Tijdens de eerste wedstrijd moest Vera op gang komen. Dat de tegenstander continu naar achter hing en op de knieën viel, hielp ook niet mee en dat ook nog eens een onterechte strafpunt voor Vera opleverde! In de laatste 10 seconden trok Vera de winst alsnog naar zich toe door een wazari te scoren. De volgende judoka kwam nog de mat op maar gaf het toch op. Vera moest op de mat blijven staan want de tegenstander van de ronde drie werd opgeroepen. Deze ronde won Vera met ippon door Tani-otoshi, ook wel bekend als stoeprandtechniek. De volgende judoka kwam heel snel in een armklem terecht en tikte af. Gevolg: Ippon voor Vera. De finale ronde was terecht de moeilijkste partij met gevaarlijke aanvallen van de tegenpartij. Toch liep ze regelrecht in Vera's specialiteit: Tai-otoshi. Prachtige ippon voor Vera! Een mooie gouden medaille en een zakje Kerst chocolade voor de winnaar in de Duitse hoofdstad.

Op dezelfde dag werd in Dinteloord 3x goud binnengehaald op het Bondstoernooi van de Culturele judo bond door Brandon Valkenburg, Ruben Schrauwen en Luke Prinsen! In het Belgische Loenhout wist Luke Prinsen een week eerder goud te scoren! Prinsen pakte een 1e plaats op het toernooi van Shinomaki door 4 partijen te winnen met heerlijk judo om naar te kijken. Prinsen ontwikkeld zich op dit moment zeer goed. Ook Ruben Schrauwen was fantastisch bezig tegen gelijkwaardige tegenstanders. Schrauwen werd 3e in zijn categorie. Damian Put was misschien iets te zwaar ingedeeld, maar hij was gewoon de lichtste op dit toernooi. Hij ontving een 3e plaats. Brandon Valkenburg werd 2e, maar hadden ze eigenlijk wel in een grotere groep mogen indelen voor een grotere uitdaging.

Op het Sinterklaastoernooi van de judobond in Gilze werd Raph Romein ook ongeslagen kampioen met 4 gewonnen wedstrijden! Zijn broer Rens verloor de finale door 2 strafpunten, maar was toch erg blij met het zilver. De gebroeders Pannekoek stonden afgelopen weekend lekker te knokken in Deventer. Michael wist 2 wedstrijden te winnen, maar voelde zich ook zeer teleurgesteld, omdat hij als zwaarste in het team van De Korte/Budokan de laatste partij verloor terwijl hij dik voorstond!

Vijfentwintig seconden voor het einde kwam hij in de verliezende houdgreep en bleef het team hangen op een 7 e plaats op dit NK teams tot 18 jaar. Vera Wandel won na Berlijn een weekend later het goud op Open Bremen in de klasse onder 15 jaar tot 33 kg. Hiermee heeft ze dit jaar in bijna alle Duitse steden het goud weggekaapt! Op 16 december de jaarlijkse clubkampioenschappen in sportzaal Markkant te Oosterhout. Hier zal een demo jeugdkickbokzz gegeven worden.