Spanning bij deelnemers dansvereniging Glitters

Foto: Glitters

Elk jaar is het in december altijd spannend voor de leden van Glitters. In november wordt bekend wie er tijdens de Brabantse kampioenschappen zich hebben geplaatst voor de Nederlands kampioenschap majorette. Ook wordt in november de ranking bekend voor het NK twirl. Twirl is een sport waarbij je dancemoves laat zien op ritmische muziek.

Voor de jeugdleden waren Brittanique Baert en Lizan Hendrickx geselecteerd met hun onderdeel Technisch programma, de coach Sandra Haarbosch met haar dancetwirl, Elvira Oomen met haar 2-baton en ook het team heeft zich weten te plaatsen voor het NK. Met trots vertellen wij dat alle onderdelen tot de top 4 van Nederland behoren.

Op 9 december ging de senioren naar Meppel toe om te strijden voor het NK Majorette van de KNMO. Ze lieten een sterke routine zien, waarbij ze nauwelijks hun baton lieten vallen. Het was de beste en laatste keer dat ze de routine van Pirates of the Caribbean uitvoerde. Daarna was Sandra aan de beurt. Het was niet haar beste routine, maar behaalde een mooie 2de plaats. Het team werd 3de.

Afgelopen weekend was het druk voor de coaches van Glitters. Op 16 december moest de jeugd zich laten zien op het NK in Waalwijk. Al vroeg waren de meiden aan de beurt met hun technisch programma. Ook zij lieten hun beste routine van het jaar zien. De beide dames en coaches waren dik tevreden over hun prestaties. Dit werd beloond met een 4de plek voor Brittanique in TP2 en voor Lizan een 2de plek in TP3.

17 december nam Elvira deel aan het Runner-Up NK van de NBTA. Al enkele jaren weet Elvira zich te plaatsen voor dit NK met haar 2-baton routine. Echter is er hiervoor nog nooit een podium plek gehaald. Voor deze routine hebben we een externe coach ingehuurd om de routine te optimaliseren en dat is gelukt. Elvira liet een 0 drop routine zien en heeft daarmee een goede indruk achtergelaten bij de jury. Dit werd beloond met een 3de plek op het podium.

De leden van glitters hebben dit jaar weer mooie prijzen weten te behalen. Op naar een nieuw sportseizoen.

Mocht het je leuk lijken om de sport baton twirling te leren, kom dan een kijkje nemen op één van onze trainingen. Neem contact op via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen