Workshop ‘een Held met geld’ in de NAC Street League

Foto: NAC street League

De eerste workshop van ‘Een Held met geld’ is van start gegaan op het Newman college . De start werd gedaan samen met Marianne de Bie, wethouder Werk en Inkomen en Justin Goetzee, algemeen directeur van NAC Breda, die het startsein gaven. De workshops zijn georganiseerd in samenwerking met de initiatiefnemers van ‘een Held met geld’, NAC Street League en Zorg voor elkaar. De leerlingen namen deel aan workshops met als doel ze financieel bewust te maken en het taboe rondom schulden te doorbreken. In 2018 haken meer scholen aan.

Held met Geld
‘Een Held Met Geld’ biedt een frisse aanpak om het taboe dat rust op geldzaken te doorbreken. Ook wil ‘Een Held Met Geld’ Bredanaars meer bewust maken van het omgaan met geld door kritisch te kijken naar hun eigen uitgavenpatroon. Gedurende een jaar staan ‘aanpakken’ en ‘zelfredzamer worden’ centraal bij de ludieke acties, campagnes en andere activiteiten in alle wijken en dorpen van Breda. De campagne richt zich in principe op alle Bredanaars, waarbij de focus wat meer ligt op jongeren en mensen die aan het einde van hun geld altijd een stukje maand overhouden. De workshops in de NAC Street League zijn een voorbeeld van een zinvolle samenwerking tussen verschillende partijen in Breda. “Met elkaar praten over geldzaken en het taboe doorbreken, dat staat centraal in de aanpak van de initiatiefnemers van Een held met geld,”volgens wethouder Marianne de Bie. “Hoe jonger je leert goed met je geld om te gaan, hoe meer profijt je daar in je leven van hebt. Door het op deze creatieve manier op te pakken samen met NAC, onderwijs, onze sociale partners en de initiatiefnemers, is het een mooi voorbeeld van ‘Breda brengt het samen’.”

Helden in de NAC Street League
De NAC Street League wordt dit seizoen voor de eerste keer georganiseerd voor Bredase middelbare scholen. Naast de voetbalwedstrijden waarin onderbouwleerlingen het sportief tegen elkaar opnemen behelst het programma ook een lespakket vol workshops. Projectcoördinator Marieke Akkermans licht toe: ‘De NAC Street League is meer dan voetbal. In de NAC Street League maken we verschillende actueel maatschappelijke thema’s bespreekbaar onder de deelnemers’ aldus Akkermans. ‘Door de samenwerking met partijen zoals Zorg voor elkaar, dat zijn sociale partners in de stad, bundelen we onze krachten, kunnen we het project naar een hoger niveau tillen en de maatschappelijke impact van de NAC Street League vergroten’ vertelt Akkermans. ‘In totaal namen bijna 300 leerlingen van het Newmancollege deel aan de workshop. De komende periode wordt de workshop ook verzorgd op de andere deelnemende scholen.’

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen