Belg Swings wint 9e marathon in Breda

Foto: ANP

De Belg Bart Swings heeft de negende marathon van het seizoen op zijn naam geschreven. In de laatste wedstrijd van de Marathon Cup van het jaar wist Swings de Nederlanders Jorrit Bergsma en Sjoerd den Hertog achter zich te houden.

Den Hertog neemt wel de leiding in het algemeen klassement van de KPN Marathon Cup. Hij neemt de oranje leiderstrui over van Crispijn Ariëns, zo meldt het ANP.

De aanwezigheid van Bergsma was zo vlak voor het olympisch kwalificatietoernooi verrassend te noemen. ,,Ik vind het altijd fijn een marathon te rijden, ook zo vlak voor het OKT. Ik weet nu dat het met de conditie en fitheid wel goed zit”, aldus Bergsma.

Bij de vrouwen boekte Lisa van der Geest haar tweede zege van het seizoen. Tien ronden voor het einde ging Van der Geest er samen met Emma Engbers van door. De twee hielden het vol tot de eindstreep waar de schaatsster van Team mkbasics haar medevluchtster klopte in de sprint. Iris van der Stelt werd derde en behield de leiding in het klassement.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen