Bertens begint in Brisbane op oudejaarsdag

Foto: ANP

Tennisster Kiki Bertens opent haar seizoen op oudejaarsdag in Brisbane tegen Ana Konjuh. De 26-jarige Bredase werd bij de loting voor het WTA-toernooi in Australië gekoppeld aan de negentienjarige Kroatische, die de 44e plek inneemt op de wereldranglijst. Bertens is de nummer 31 van de wereld.

De pupil van coach Raemon Sluiter bereidde zich afgelopen seizoen in Auckland en Hobart voor op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Dit seizoen kiest Bertens voor de toernooien van Brisbane en Sydney. De Westlandse trof Konjuh in 2016 in de eerste ronde van de US Open, toen zegevierde het Kroatische talent in drie sets.

In Nieuw-Zeeland proberen Arantxa Rus en Bibiane Schoofs zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi in Auckland. Beide tennissters wonnen zaterdag hun eerste partij. Richèl Hogenkamp ging direct onderuit. [Bron: ANP]

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen