Hardlopen met Reuma?! Het kan!

Foto: publiek domein

Lopers Company en Amphia ziekenhuis geven samen een cursus Hardlopen voor mensen met (ontstekings-)reuma die (weer) willen gaan hardlopen.

Het is een 7-weekse cursus met persoonlijke aandacht waar aan kracht, conditie en looptechniek wordt gewerkt. En kan desgewenst verlengd worden met nog eens zeven weken.

De trainingen worden gegeven vanuit de Lopers Company. De eerste training is op woensdag 21 februari 2018 om 19.00 uur. Een vrijblijvende informatieavond is op donderdag 8 februari om 20.00 uur bij de Lopers Company aan Haagdijk 251. De cursus kost €49,50.

Breda is de vierde locatie in Nederland waar deze unieke, nieuwe cursus wordt aangeboden. Reade en VUmc hebben de cursus gemaakt vanuit een wens van mensen met reuma. Met deze ziekte is namelijk een andere opbouw wenselijk dan bij reguliere beginners. Er zijn andere aandachtspunten en de nadruk ligt op rustiger opbouw, met meer aandacht voor kracht en techniek. Door verandering van inzicht en verbeterde medicatie kunnen mensen met reuma nu ook van deze mooie sport genieten. Het doel is dat deelnemers na zeven of veertien weken voldoende zijn voorbereid op deelname bij een andere loopgroep of zelfstandig verder te gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden