Wat was het fantastisch: NK Junioren bij SPRINT

Prachtige dagen hebben we beleefd met zijn allen. En dat was zacht uitgedrukt.

We hebben ontzettend genoten van de heerlijke zon, prachtige prestaties door atleten én vrijwilligers, een enthousiast publiek en nog veel meer.

Een speciale dank aan alle vrijwilligers. Wat een topprestatie was dat zeg!

Een andere hele speciale dank lees je hieronder. Want onze eigen atleten hebben zich van hun beste kant laten zien!

Voordat je verder leest, check de prachtplaatjes!

Anne & Myke van de Wiel, Nele van de Broek, Eva Vonk

Jullie zijn toppers. Met een prachtige GOUDEN PLAK konden jullie naar huis (fietsen), en dat deden jullie ook nog eens met een clubrecord. Estafettekampioenen van Nederland waar SPRINT zeer trots op is.

Estafette

Julian de Leeuw

Wat een beest, wat een held. Met een enorme uithaal smijt je speer weg. Na 54,85 belandt hij pas in het groene gras van onze prachtige accommodatie. Het is niet alleen een PR, maar ook een ZILVEREN PLAK. Je hebt het verdiend!

Quote Julian: “Ik ben 2e geworden op het NK met speerwerpen!!! Echt vet om 2e te worden op het NK in Breda. Mijn verste worp was 54,85 en ik had nog twee pogingen in de 54m!”

Simone Snepvangers

Je bent nog maar een C-meisje, maar wat spring je ongelooflijk hoog! Met een clubrecord haal je een BRONZEN PLAK bij een leeftijdscategorie die eigenlijk ‘een lat te hoog’ zou moeten zijn. 1.68, spring je al over jezelf heen?

 SimoneSnepvangers

Myke van de Wiel

Ok, nog een keer. Eén clubrecord was nog niet genoeg. Je sloopt met een hele verre sprong van 5.83m een stokoud record. Maria Willemen (beter bekend als Husslage), eat your heart out: je clubrecord uit 1973 is aan diggelen. Het was overigens de meest bloedstollende evenement van het weekend. Een lange tijd staat Myke met deze afstand aan kop, maar opeens vliegen er meiden overheen. Myke wordt uiteindelijk 4e.

Quote Myke: ‘Wauw, wat een dag!! NEDERLANDS KAMPIOEN OP DE 4X100M en ook nog eens 2x een mooie 4e plek op de 100horde (14,75s) en verspringen (5,83m)!! En ál die supporters die kwamen kijken, top!’

Ze wordt NOG een keer vierde bij het onderdeel hordelopen. 14.79sec, wat een toptijd.

Als een ware meerkampster waren 3 onderdelen niet genoeg. Ze wierp ook een speer! En OOK met een PR van 38.94m, waarmee ze 6e wordt.

Anne van de Wiel

Sjoeffff, weg was ze. 200m in een supertijd van 25.37sec! Daar haal je de finales wel mee. In de finales wordt Anne, inclusief snoekduik finish 6e in een tijd van 25.65. Topper!

Waar de ene is, is de andere ook. Dus werpt Anne van de Wiel ook een speer weg. Ze komt tot 35.41 en wordt daarmee 10e.

Paulien Lockhorn

Krachtpatser! Ze smijt en stoot dit weekend wat af. Met discus wordt ze 14e met een afstand van 31.48 en bij het kogelstoten 10e met een afstand van 10.24

Marit de Jongh

Krachtpatser nr2 stoot de kogel naar een afstand van 8.86m en wordt daarmee 17e.

Nele van de Broek

Nele deed naast de geweldige 4×100 race ook mee met het hoogspringen. Na een lange blessure sprong ze toch weer mooi 1.60m en wordt 8e!

Mark de Rond

Deze topper had naast een bestuursfunctie van dit NK Junioren ook nog wat onderdelen af te werken. Dat deed hij zeer goed! 2x een 6e plaats: op de horden met een PR van 15,21sec en met ver in een PR van 6.36. PR’s all over the place. Voor het vrijwilligen verdient Mark een GOUDEN plak!

Daan Walder

Daan Walder, Speedy Gonzales, hoe je hem ook noemt: hij liep weer hard! Met een tijd van 11.52 op de 100m bereikte hij de halve finale, waar hij strandt met een tijd van 11.99. De 200m liep hij ook: in een tijd van 23.70 behaalde niet de finale helaas.

DaanWalder

Cas van Eersel

Kogels stoten kan hij wel, onze Cas! Met een afstand van 11.79 wordt deze A-jongen 11e.

Annick Haanen

A-meisje Annick Haanen was natuurlijk ook van de partij. Ze liep de 100mh in een tijd van 16.84sec.

Sanne Haanen

Sisters in action! Ook Sanne deed mee aan de NK Junioren, op de 200m. Ze liep een PR van 27.41!!

Pepijn Mensen

Flying high, Pepijn haalt het onderste uit de kan en springt voor thuispubliek een SUPERDIK PR van 3.90! Op het onderdeel polsstokspringen natuurlijk ;).

Freek van Blerck

Also flew high: hij springt 3.70 hoog met de polsstok!

Boudewijn Coenegracht

De afzetbalk ligt ver van de bak bij het hinkstapspringen. Niet voor Boudewijn, hij hinkstapspringt in de bak als nooit te voren met een PR van 12.73 en wordt hiermee knap 7e!

Eva Vonk

Snelle Vonk!! Natuurlijk een topprestatie in teamfunctie behaald, maar ook individueel is deze meid een topper! Ze haalt een PR in de series van 12.73, en sprint in de halve finales naar 12.79sec!

August van de Weijer

August van de Weijer was ook van de partij en liep een PR op de 400m: 55.21sec.

Zoë Meyer

Last best? We gaan in ieder geval nog veel horen van deze laatste in dit artikel. Want C-meisje Zoë Meyer sprintte bij de B-meisjes zichzelf fabuleus naar de halve finales. Tijd? 25.84!!

ZoeMeyer

We zijn ontzettend blij met onze topatleten, en super trots!

Bron: AV Sprint (zie website) | Altijd op de hoogte van het laatste Bredase sportnieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden