NAC Breda nog niet helemaal klaar voor tweede seizoenshelft

Foto: Wikimedia

NAC Breda kon met een tevreden gevoel de winterstop in gaan,  na een goede overwinning op FC Utrecht (3-1). Een paar weken later zou de selectie van NAC op het vliegtuig stappen naar Portugal, om daar een trainingskamp te beleggen.  Ondanks kleine probleempjes ( Vreven en Garcia waren ziek), verliep het trainingskamp prima. Maar wil dat zeggen dat NAC klaar is voor de tweede seizoenshelft?

Oefenwedstrijd
Het antwoord daarop lijkt nee. Coach Stijn Vreven wilde in eerste instantie geen oefenwedstrijden te spelen, maar vond toch een sparringpartner: FC Utrecht. Ondanks dat NAC met 3-4 won, was er nog genoeg om over na te praten.  Zo had NAC twee doelpunten kunnen voorkomen. Bij de tweede goal van Utrecht stond Pablo Mari niet op te letten, waardoor Dumic kon scoren.

Het derde doelpunt zorgde voor een flinke kater bij Stijn Vreven. Gianluca Nijholt speelde een bal terug op doelman mark Birighitti, maar die liet de bal over zijn voet heen het doel in rollen. Oke toegegeven, het veld was dramatisch, maar toch had de Australiër het doelpunt kunnen voorkomen.

Ondanks de foutjes wist NAC wel te winnen. NAC scoorde maar liefst vier keer in een wedstrijd. Dat is dit seizoen nog niet gebeurd tegen een gelijkwaardige tegenstander.

‘Hoofdpijndossier’

NAC Breda en keepers: het blijft een ongelukkige combinatie dit seizoen. Tijdens de eerste competitiehelft wisselde trainer Stijn Vreven meerdere keren van doelman. In het oefenduel met FC Utrecht van deze week ging Mark Birighitti dus in de fout.

Door de fout van Birighitti ging de bal van Nijholt de boeken in als een eigen doelpunt. “Ik speelde de bal terug en Mark wilde ‘m aannemen, maar de bal ging over zijn voet en stuiterde op. Via de plas gleed de bal in het doel”, baalde de middenvelder na de wedstrijd. Dat kan een keer gebeuren, het veld was echt heel slecht vandaag.”

Grote vraag is wie Vreven tegen PEC op doel zet. Nigel Bertrams is geschorst, Birighitti maakt een onzekere indruk en Andries Noppert kreeg eind vorig jaar te horen dat hij mag vertrekken. NAC heeft ook nog de beschikking over de achttienjarige Karol Niemczycki.

Kenneth Vermeer

Misschien moet NAC nog maar eens langs gaan bij Feyenoord. Niet voor Kramer, maar voor Vermeer. De doelman heeft aangegeven weg te willen bij de Rotterdamse club, omdat van Bronckhorst voor Jones kiest als eerste doelman. Vermeer zou op huurbasis  een half jaar bij NAC kunnen keepen om zich in de kijker te spelen. Vervolgens zou hij in de zomerstop een transfer kunnen maken naar een andere club.

NAC Breda was ook nog op zoek naar een nieuwe spits, maar daar is nog geen specifieke kandidaat voor gevonden.

 

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen