NAC wacht zware opgave in Zwolle

Foto: Wikimedia Commons

Het ware drie zware weken voor de voetbalsupporters uit Nederland: geen Eredivisie voetbal. Hoewel de Eredivisie dinsdag al van start is gegaan met Sparta – Vitesse (inhaalwedstrijd), speelt NAC komende zaterdag zijn eerste wedstrijd. Het zal een zware opgave worden voor NAC, dat op bezoek gaat bij nummer vier PEC Zwolle.

E-divisie

De E-sporter van NAC, Menno Bouhuijzen, gaf afgelopen woensdag het goede voorbeeld door met 1-3 te winnen van PEC Zwolle. De Bredanaar haalde voor eerst de drie punten binnen in de virtuele voetbaldivisie. Ambrose was de grote man, door twee doelpunten te maken. De Fransman liet in een filmpje tevreden te zijn met de prestatie van Bouhuijzen.

https://twitter.com/NACnl/status/953649048547930112

NAC in Zwolle

De laatste keer dat NAC in de Eredivisie van Zwolle wist te winnen, was in het seizoen 2003/2004. Het werd toen 0-2. In het seizoen 2005/2006 wist NAC met 2-4 te winnen in Zwolle, maar dat was voor de beker. Een ronde late zou NAC het toernooi alsnog verlaten, door van NEC te verliezen.

De laatste ontmoeting in Zwolle was in het seizoen 2014/2015. Ook toen was het de eerste wedstrijd voor beide clubs na de winterstop. De ploeg uit Breda kreeg alle hoeken van het veld te zien en verloor uiteindelijk met 4-1.

PEC Zwolle is voor de twaalfde keer gastheer tijdens het onderlinge treffen. Van deze duels wist NAC driemaal de volle buit mee in de bus naar Breda te nemen. In de voorgaande 23 onderlinge wedstrijden wist NAC 38 keer het net te vinden. Nourdin Boukhari en Arne Slot deden dit met twee goals het meest voor de Parel van het Zuiden.

Koplopers

Op dit moment staan zowel NAC als PEC Zwolle op de eerste plaats als het gaat om supportersaantallen. Beide clubs hebben een bezettingsgraad van 97% en laten Ajax, PSV en Feyenoord achter zich.

Thierry Ambrose was voor de winterstop betrokken bij tien goals van NAC. Hij wist zelf zes keer het net te vinden en zette viermaal een medespeler in scoringspositie. Bij PEC Zwolle is Mustafa Saymak het meest betrokken bij goals. Met zeven goals en twee assist staat hij bovenaan de topscorerslijst van de Blauwvingers.

Huidige vorm

NAC sloot zijn laatste wedstrijd goed af voor de winterstop, door een prima zeg op FC Utrecht. Angelino was voor de verandering een van de uitblinkers die wedstrijd en ook Mark Birighitti keepte een prima wedstrijd.

PEC Zwolle wist in tegenstelling tot NAC niet te winnen in de laatste wedstrijd voor de winterpauze, zij gingen kansloos onderuit in Den Haag. Het team van John van ’t Schip verloor met maar liefst 4-0.

Beide teams hebben zich in deze winterstop tot nu toe versterkt met 1 speler. Bij NAC komt de 21-jarige middenvelder Lucas Schoofs voor 18 maanden over van KAA Gent, terwijl Zwolle oud-nac speler Ruben Ligeon verwelkomde.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen