Strijdbaar NAC mist vernuft en krijgt deksel op de neus tegen VVV

18,443 hartstochtelijke NAC supporters hadden een mooi avondje NAC op het oog. Strijd werd er door de Parel volop geleverd, maar dat was niet genoeg om het slimmere VVV over de knie te kunnen leggen.

Strijdbaar NAC

NAC probeert van begin af aan druk te zetten op de helft van VVV. Met Garcia als verbinder tussen de linies  en linksback Angelino als innovator, werd ten strijde getrokken. Beide ploegen vochten scherpe duels uit, leden veel onnodig balverlies en gaven verdedigend weinig weg. NAC kon  enkele kansjes noteren maar had v oorin te weinig impact.

In de tweede helft begon VVV scherp met enkele counters. Gelukkig voor de Parel kon een grabbelende Birighitti als een volleerd korfballer de bal nog achter de lat frommelen. Na een grote kans van Raj Vloet op de 1-0 (kopbal ternauwernood van de lijn gehaald) in de 70e minuut was het VVV dat wel scoorde. De immer slimme Ralph Seuntjens kopte de bal panklaar voor de voeten van Thy, die zijn feilloze schuiver de touwen injoeg. En daarmee was meteen het verschil tussen beide ploegen aangetoond: het slim en beheerst uitspelen van kansen. NAC gaf niet op, bleef strijdbaar en ging op jacht naar de gelijkmaker. De grootste kans was echter voor Crooij van VVV. Zijn geplaatste schot mistte op een haar na het doel.

NAC krijgt de kansjes, maar speelt ze niet uit

De spraakmakende Angelino was met zijn technisch vernuft en overzicht wederom de sensatie op het veld. Dit was vanavond onvoldoende voor succes.De aanvalspatronen van NAC zijn te eenzijdig om tegenstanders in de eredivisie te kunnen verrassen. Alleen Angelino en Garcia geven creatief voorwaartse druk. Spelers als Vloet, Kort en El Allouchi verstoppen zich te veel en zijn te weinig bij de opbouw betrokken. Hierdoor creëert NAC nauwelijks uitgespeelde kansen en kampeert Ambrose op een eiland voorin. De spaarzame gevaarlijke momenten komen vaak uit dode momenten of foutjes van de tegenstander.

Hopelijk krijgt het elftal met de nieuwkomers een creatieve impuls!

Dossier: NAC Breda