Verlies NAC in arena na slaapverwekkende pot

Foto:

AJAX-NAC stond vooral in het teken van herstel voor de genadeloze optater in Breda (0-8). De Parel van het Zuiden liet zich niet nog eens naar de slachtbank leiden maar moest wel toezien hoe  AJAX de derde nederlaag op rij voor NAC in de statistieken liet optekenen..

Verrassing in NAC opstelling

Gianluca Nijholt kreeg geen basisplaats. Voor hem speelde Mets. Opvallender was de basisplek voor Schoofs, de jonge talentvolle Belg die net door NAC is aangetrokken. De veel bekritiseerde Raj Vloet moest zijn plek op het middenveld aan hem afstaan.

Vroege voorsprong, AJAX zet druk

NAC kwam vroeg op voorsprong nadat Ambrose een afgeslagen bal van AJAX keeper Onana inschoof. Vanaf dat moment koos AJAX voor een overrompelingstactiek en had alleen van de wederom magistrale Angelino tegenstand te duchten. Ajax voerde druk op de NAC verdediging op en kwam vrij eenvoudig op voorsprong door een kopbal van Donnie van de Beek (25″) en een droge schuiver van Neres (38″). Vooral de linkerflank van NAC met een matige Verschueren en zwakke Korte had het zwaar.

Wedstrijd meer in evenwicht, weinig meer te beleven

NAC trainer Vreven liet in de tweede helft de aanvallend ingestelde Vloet opdraven voor de tegenvallende Mets.Ajax is hier niet van onder de indruk en gaat vrolijk door met aanvallen. NAC krijgt nauwelijks ruimte om naar voren te kunnen voetballen en leidt bij de spaarzame counters balverlies. Toch blijft NAC verdedigend overeind in deze fase en komt langzaamaan ook weer aan aanvallen toe. Schoten van EL Allouchi en uitblinker Angelino gaan net over of naast het doel van Osana. Beide ploegen proberen de aanval te zoeken. Birighitti is vandaag echter goed in vorm en pakt veel. Nadat Huntelaar nog een grote kans van zijn voet liet springen, liet AJAX de touwtjes wat vieren, Vreven liet nieuwkomer Mitchell te Vrede nog opdraven om de gelijkmaker te forceren, De stand werd uiteindelijk in nog 3-1 door een mooie vrije trap van Ziyech. Nadat Meijers in de laatste minuut nog rood kreeg voor een sliding op de bal (??) kon NAC met opgeheven hoofd de arena verlaten. Maar daar schiet je niets mee op als dat geen punten oplevert.

 

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen