NAC-historie: NAC Breda-Heracles Almelo

Dit keer geen avondje NAC op zaterdag, maar op woensdag.  Heracles almelo, waar eerder dit seizoen nog van verloren werd, is dan de tegenstander. Hoog tijd dat NAC revanche neemt op het team van John Stegeman en daarmee zijn eerste wedstrijd in 2018 wint.

Heracles Almelo is een taaie tegenstander. De laatste ontmoeting werd met 1-3 gewonnen door Heraclieden. De laatste keer dat NAC won, was in het seizoen 2013/2014. Dankzij doelpunten van Poepon en Buijs won NAC met 2-1.

Spookwedstrijd

Er is een wedstrijd die bij veel mensen bij zal blijven. Niet omdat de wedstrijd zo leuk was, maar omdat er niemand in het stadion zat. De KNVB heeft NAC een straf opgelegd vanwege het afsteken van illegaal vuurwerk in het stadion. Wat volgde was een saaie wedstrijd in een spookstadion, ondanks dat de NAC-aanhang besloot  om de Bredase club vanaf P5 toe te juichen. Voor de goede orde: de wedstrijd eindigde in 0-0. Hieronder is de samenvatting te zien.

Jong Elfal

Alleen Ajax (9408 minuten) gaf meer minuten aan spelers van onder de 21 dan NAC Breda (7896) dit Eredivisieseizoen, terwijl Heracles tot dusver slechts 27 minuten gunde aan spelers van twintig jaar of jonger, het minste in de Eredivisie.

De 20-jarige Thierry Ambrose (7 goals, 3 assists) is dit seizoen tot dusver de jongste speler die bij tien of meer Eredivisiedoelpunten betrokken is.

Matthew Amoah is namens NAC all-time topscorer tegen de Heraclieden. Hij scoorde in totaal vier keer tegen Heracles Almelo.

Huidige vorm

De Heraclieden wonnen slechts drie van hun laatste twaalf uitduels op bezoek bij promovendi (G2, V7). Dit seizoen heeft de ploeg uit Almelo nog geen uitwedstrijd gewonnen, hoewel het in de drie laatste uitwedstrijden wel twee punten wist te halen.  De laatste vijf duels werden niet gewonnen.

NAC Breda liet afgelopen zondag in Amsterdam redelijk goed spel zien, ondanks er met 3-1 werd verloren. Het team van Vreven wist in 2018 nog maar 1x te scoren en haalden nog geen punt.

Dossier: NAC Breda