NAC-historie: Totale afgang in Rotterdam en winst in carnavalsweekend

Foto: Wikimedia Commons

Veel Bredanaars zullen al dronken zijn voordat het carnaval is begonnen. Oorzaak? De galavoorstelling van NAC tegen Heracles Almelo afgelopen woensdag. Het werd maar liefst 6-1, met als hoogtepunt de solo van Manu Garcia die de 3-1 opleverde.

Ook de rol van Birighitti mogen we niet vergeten. De Australiƫr hield een paar ballen goed tegen, waardoor hij samen met Garcia en Angelino een plekje wist te bemachtigen in het team van de week van Voetbal International.

Het is nu te hopen dat NAC deze overwinning een goed vervolg kan geven. Komende (carnavals) zondag gaat NAC op bezoek bij Excelsior in Rotterdam. De laatste ontmoeting in het seizoen 2014/2015 eindigde in een 0-0 gelijkspel. Een maand eerder kreeg NAC een enorm pak slaag in Rotterdam.

Pijnlijke nederlaag

In het seizoen 2014/15 speelde NAC voor de beker tegen Excelsior. Iedereen verwachtte een overwinning van NAC, maar het liep anders. De ploeg uit Breda stond na 20 minuten met 2-0 achter zonder zelf ook maar een kans te creƫren.

In de tweede helft walste Excelsior verder over de Bredanaars heen. In de 64e minuut scoorde Auassar de 3-0 en in de laatste 10 minuten liepen de Rotterdammers uit na 6-0. Pijnlijk, vervelend en voor schaamte, iets wat de supporters van Heracles Almelo ook gevoeld moeten hebben na het laatste fluitsignaal van woensdag.

 

 

Bron: Omroep Brabant: Ten Rouwelaar over nederlaag tegen Excelsior

Carnaval

Normaal blikken we alleen terug op een bijzondere wedstrijd van NAC tegen de aankomende tegenstander, maar dit keer kijken we ook terug op vorig seizoen. NAC speelde toen in het weekend van Carnaval voor het eerst in lange tijd weer eens een thuiswedstrijd. Volendam was de tegenstander dat weekend. Het team van Vreven won met 1-0, door een prachtig doelpunt van Mounir El Allaouchi.

 

Huidge vorm

Excelsior speelde afgelopen woensdag prima tegen PSV, maar moest toch een doelpunt van Lozano incasseren, waardoor het met 1-0 verloor. In het weekend ervoor speelde het team van Ten Hag met 2-2 gelijk in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

NAC Breda verloor vorige week met 3-1 bij Ajax, maar liet zien dat het bij vlagen toch goed kan voetballen. Tegen Heracles viel alles op zijn plek en won het met 6-1. Hopelijk trekt NAC deze lijn door en wint het komende zondag bij Excelsior.

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden