Redelijk NAC blijft in degradatiezone na gelijkspel tegen Excelsior

Na de wervelende 6-1 voetbalshow stond het vizier van de Parel vanmiddag gericht op Woudenstein. NAC wilde vanmiddag afstand nemen van de concurrentie in de onderste regionen door drie punten binnen te splepen. Excelsior is bezig aan een degelijk en stabiel seizoen en trof met NAC een gelijkwaardige tegenstander op het kunstgras.

Basiselftal gewijzigd

Ondanks de uitverkiezing in het VI sterrenelftal van afgelopen week, moest doelman Birighitti zijn plaats in de basis afstaan aan Bertrams. Sporkslede startte op rechts voor de geschorstte Verschueren, en de kersverse nieuwelingen Schoofs en Te Vrede begonnen in de basis.

Spektakel in begin- en eindfase eerste helft

Een van de betere eredivisiespelers is NAC linksback Angelino. De gedreven smaakmaker zette de lijn van Heracles thuis meteen door en knalde in de vijfde minuut al bijna de 0-1 binnen. Ook Faik van Excelsior had er zin in. Zijn inzet belandde twee minuten later op de paal. De storm was daarna ook meteen geluwd. Excelsior probeerde NAC niet in het spel te laten komen (een gewaarschuwd mens telt voor twee). NAC probeerde vooral via de counter gevaarlijk te worden met de twee spitsen Ambrose en Te Vrede. Richting de rust krijgen de aanvallen van NAC wat meer vorm. NAC mistte echter Meijers voor de opbouw van achteruit. In de slotfase van de eerste helft kregen beiden een grote kans. Bertrams wist de harde poeier van van Duinen met moeite tot corner te verwerken (38″). El Allouchi kopte een goede pass van Ambrose (prima wedstrijd) net naast (40′).

Open wedstrijd in tweede helft

Meteen vanaf het startsignaal voor de tweede helft schiet Excelsior uit zijn slof. Het is wederom oermens van Duinen die het doel van Bertrams onder vuur neemt. Zijn kopbal wordt echter door scheidsrechter Makkelie afgekeurd. Eenmaal van de schrik bekomen ontstond gaven beide ploegen elkaar wat meer ruimte; met enkele kansen over en weer. Ambrose (schietkans) en Vloet (kopkans) mistten echter de scherpte om de trekker over te halen. Sadiq kwam nog in het veld voor Te Vrede maar kon in de spannende slotfase de bevrijdende treffer ook niet in de touwen jagen. Het was echter Bertrams die met een fabelachtige reflex van Duinen van de 1-0 afhield en daarmee het punt voor NAC veilig stelde. Het werd een terecht gelijkspel.

Dossier: NAC Breda