NAC-History: De wereldgoal van Alfred Schreuder

Photoshoot NAC - VVV for Breda Loco's
Foto: Creative commons

Na de winst op Heracles en het gelijkspel tegen Excelsior, speelt NAC op zaterdag tegen AZ. Het zal een moeilijke wedstrijd worden voor NAC, omdat de ploeg van Van den Brom heel goed kan voetballen. Zo werd onder andere Willem II helemaal zoek gespeeld door de Alkmaarders. Aan de andere kant heeft AZ het moeilijk tegen laag geklasseerde clubs. Zo verloor NAC in Alkmaar maar nipt met 2-1, terwijl er meer in zat voor de ploeg uit Breda.

Bijzonder duel

Het duel is erg speciaal voor AZ-speler Mats Seuntjes. De 25-jarige aanvaller speelde als jeugdexponent  vijf seizoenen voor NAC. In het seizoen 2016/2017 vertrok hij naar Alkmaar, waar hij nog niet wist te scoren.

Ook het laatste duel dat NAC en AZ afwerkte in Breda is er een om te houden. AZ won de wedstrijd met 0-1, door een doelpunt van oud-NAC-speler Nemanja Gudelj. Hij droeg dat doelpunt op aan zijn vader Nebosja Gudelj, die drie weken eerder als coach werd ontslagen bij NAC.

Werelddoelpunt

Een wedstrijd die waarschijnlijk bij iedere NAC-supporter nog in het hoofd zit, is de wedstrijd tussen NAC en AZ in het seizoen 2002/2003. NAC Breda won de wedstrijd simpel met 4-0, door doelpunten van Penders, Schreuder, Engelaar (pen) en Koning.

Het mooiste doelpunt van die middag, werd gemaakt door Alfred Schreuder. Hij nam de bal van 40 meter vol op zijn slof en schoot de bal fantastisch achter Theo Zwarthoed. Het doelpunt dat Schreuder maakte, wordt gezien als een van de mooiste doelpunten van NAC ooit.

 

Huidge vorm

AZ verkeert in een uitstekende vorm. Van de laatste vijf wedstrijden heeft AZ er drie gewonnen en twee gelijk gespeeld. In de laatste uitwedstrijd haalde AZ uit bij FC Twente: het werd 0-4. Het ging niet makkelijk, zoals AZ dat vaak heeft tegen laag geklasseerde tegenstanders. Het kan dus wel voor NAC.

NAC haalde vier punten uit zijn laatste twee wedstrijden en speelt niet eens onaardig. Tegen Ajax liet het zien dat het aardig kan voetballen en tegen Heracles was dat goed te zien, toen er met 6-1 gewonnen werd. Tegen Excelsior was het dan weer minder en kwam het goed weg.

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden