Strijd mee tijdens het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap

Foto:

Het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap komt er weer aan. Dit is het nationale voetbaltoernooi voor leerlingen uit groep 7 en 8. Het startschot in Breda wordt gegeven op woensdag 14 maart. Het beste meiden- en jongensteam van elke stad gaan door naar de regiofinale. Het winnende team van de halve finale mag mee naar de landelijke finale in Den Helder.

De Bredase organisatie van het toernooi ligt dit jaar weer in handen van Breda Actief en Teamplay@NAC. Opgeven kan voor 7 maart via het inschrijfformulier op school of via www.breda-actief.nl.

Sportiviteit hoog in het vaandel Volgens de veertien regels van Johan Cruyff strijden meiden- en jongensteams om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland. De veertien regels zijn gedragsregels waar iedereen zich aan moet houden en elkaar op aan kan spreken. Thema’s als respect, samenspel, creativiteit en initiatief dienen daarbij als leidraad.

Tijdens ieder toernooi wordt de Respect Award uitgereikt die gekoppeld is aan deze gedragsregels. Niet alleen het beste team wordt beloond, ook het sportiefste team kan met de eer strijken.

Programma Leerlingen van groep 7 en 8 doen mee door een team te vormen van jongens of meiden. Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 spelers. Niet alleen kinderen van school mogen een team vormen, vriendjes of vriendinnetjes uit de wijk kunnen zich natuurlijk ook samen opgeven. Alle wedstrijden vinden plaats op woensdagmiddag.

De voorrondes zijn gepland op woensdag 14, 21 en 28 maart van 13.15 tot 17.00 uur. Op 11 april vindt de stadsfinale plaats. Tijdens de stadsfinale organiseren Breda Actief en Teamplay@NAC nevenactiviteiten rondom het veld voor een sportief en gezellig evenement voor iedereen in Breda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen