Bliemer Arashi goed op dreef in Haagse Beemden

25 jaar Bliemer Arashi Sport blijft medailles opleveren. Opnieuw groot judofeest in Breda/Haagse Beemden in de sportzaal De Wandelakker met 185 deelnemers, waar opnieuw het 500 puntentoernooi werd gehouden door JV Haagse Beemden afgelopen zondag.

Bliemer Arashi Sport (met judoka’s uit Oosterhout, Teteringen, Heusdenhout en Boeimeer) pakte hier 7x goud, 12 zilveren en 13 bronzen medailles. In Belgie won Vera Wandel opnieuw goud en de gebroeders Pannekoek werden 2e en 3e op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen tot 18 jaar.

In Breda werd de 100 punten beker gewonnen door Damian Put, Bram Bové, Tygo Dorrestijn, Jim Trommelen, Pim Heijkans, Dawoud Karmous en Koen Schilders. De 300 puntenbeker ging naar Ruben Schrauwen. Kampioen werden Mats Rademakers, Siem Krutzman, Bram Bové, Fee Riemslag, Tygo Dorrestijn, Brandon Valkenburg en Ito Dorrestijn! Tweede werden Gunnar van Hamburg, Mexx Riemslag, Pim Heijkans, Beau Duchemin, Rens van Damme, Adam Astitou, Babet Segers, Demi van Breemen, Charifa Benkaddour, Dinant van Breemen, Lenn Becker en Damian Put.

In het Belgische Izegem won Vera Wandel zonder veel problemen met haar binnenwaartse beenworp en de laatste wedstrijd zelfs binnen 7 seconden met een binnenwaartse heupworp Uchi-Mata! Ze zit op schema voor de Open West-Brabantse en Zuid-Nederlandse in maart! Michael Pannekoek werd zondag in Gilze 2e op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen tot 90 kg tot 18 jaar.

Dit leverde hem niet alleen een ticket op voor het NK in Tilburg 17 maart as., maar ook weer punten voor de ntionale ranking. Zijn broer Patrick kon de titel van vorig jaar niet prolongeren, hij werd derde en mag ook naar het NK! Deze jongens gaan inmiddels voor het 5e jaar op rij naar het Nk.

Er werden ook al 3 medailles gewonnen! Alle judoka’s, ook van andere clubs, zijn welkom voor een proefperiode op de wedstrijdtraining op woensdag en/of vrijdag. Volgende weken zijn de Arashi-judoka’s in Wouw, Gilze, Tilburg en Made