NAC-historie: De geweldige comeback

Dit seizoen zijn PSV (1-4) en Ajax (0-8) al op bezoek geweest in Breda. Het enige team wat nog ontbreekt van de traditionele top-3 is Feyenoord. De Rotterdamse club, die niet erg in vorm is, mag zaterdag zijn kunsten vertonen in een uitverkocht Rat Verlegh stadion.

NAC speelde vorige week op het nippertje gelijk. Een doelpunt van Te Vrede (oud-Feyenoord) zorgde ervoor dat NAC met een punt wegging uit Groningen. Feyenoord werd in hetzelfde weekend helemaal zoek gespeeld in eigen huis door Feyenoord. Het werd slechts 1-3 voor PSV. De duels tussen NAC en Feyenoord zijn altijd spectaculair.

NAC komt terug van onmogelijke achterstand

Het duel in 2006 is misschien nog wel de meest spectaculaire. De wedstrijd eindigde in 3-3, maar dat had nooit mogen gebeuren. Tot de 89e minuut stond Feyenoord namelijk nog met 1-3 voor. Daarvoor gebeurde er iets opmerkelijks. Dirk Kuyt werd gewisseld voor Pierre van Hooijdonk, die een paar maanden daarvoor nog voor NAC speelde. Zijn wissel zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd.

In de 89e minuut, bij een stand van 1-3, kreeg Julian Jenner de bal. Vanuit een onmogelijke hoek schoot hij de bal achter Lodewijks. Het was de 2-3. Opzich niks aan de hand voor Feyenoord, dat de hele wedstrijd beter was dan NAC.

Na het doelpunt van Jenner ging NAC op zoek naar de 3-3, die er uiteindelijk ook kwam. Diba schoot met buitenkant links de bal achter de doelman van Feyenoord. Eindstand 3-3. Niemand kon geloven wat er gebeurd was. Het werd een waanzinnige wedstrijd.

Huidige vorm Feyenoord

Voor Feyenoord is het een dramatisch seizoen. Twee keer verliezen van Ajax en PSV, verliezen van NAC in eigen huis en twee keer niet winnen van VVV-Venlo. Dit zijn nog maar een paar puntjes. Feyenoord lag er al snel in de Champions League, al was dat geen schande. Het enige wat Feyenoord nog kan halen is de beker. Dan moet het eerst van Willem II weten te winnen.

Feyenoord verloor afgelopen weekend vrij kansloos van PSV. Die wedstrijd vertelt genoeg over het seizoen van de Rotterdammers. Mocht Feyenoord verliezen van NAC, dan is het voor het eerst in de geschiedenis dat de ploeg uit Rotterdam alle duels met NAC verliest in één seizoen.

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden