NAC supporter vol vertrouwen over lijfsbehoud

Foto: Michelle de Vries / STIM fotografie

Met nog negen wedstrijden te gaan, staat NAC op een veilige 15e plaats in de eredivisie. De supporters van de NAC Breda Nieuws tribune zijn zeer positief over de afloop van deze competitie.

Behalve de wedstrijden tegen Feyenoord (thuis) en PSV (uit), speelt de Parel van het Zuiden ook nog tegen al hun directe concurrenten met in de laatste vier wedstrijden tegen Willem II (thuis), Sparta (uit), Heerenveen (thuis) en Twente (uit).

Huidige stand

13. 25 uit 25 FC Groningen (doelsaldo -5)
14. 23 uit 25 Willem II (doelsaldo -14)
15. 21 uit 25 NAC Breda (doelsaldo -16)
16. 17 uit 25 FC Twente (doelsaldo -19)
17. 17 uit 26 Roda JC (doelsaldo -31)
18. 15 uit 25 Sparta Rotterdam (doelsaldo -29)

Verwachtingen

F7 supporter Freek verwacht dat NAC einidgt op een keurige 15e plaats. “We eindigen precies hoog genoeg, 15e met 34 punten.”. Hugo bekijkt zaterdagavond de wedstrijd van Vak G en verwacht dat NAC nog wel een of twee plaatsen zal stijgen. “Ik hoop dat het vertrouwen aanhoudt en we nog genoeg punten pakken om op een 14 of 13e plek te eindigen.  Handhaven is wel echt van levensbelang dit seizoen. Anders was het feestje vorig jaar voor Jan Lul.” Ook B-side supporter Kylian kijkt vooral naar boven op de ranglijst: “NAC is naar mijn mening verwikkeld in de strijd met Twente, Sparta, Roda en Willem 2. NAC moet nog tegen hun allemaal spelen en in denk dat NAC nu met de nieuwe spitsen een goede kans maakt in die wedstrijden. Het spel daar ligt het ook niet aan dit seizoen, dus met een beetje geluk zijn we een paar wedstrijden voor het einde al veilig.”

Ook Matthijs is vol goed hoop: “Ik hoop stiekem op plek 14. Willem II presteert consistent maar mist in mijn ogen individuele kwaliteit. Met de kwaliteiten van spelers als Angelino, Garcia en Sadiq gaan we ze inhalen.” Thomas heeft de wedstrijd tegen aartsrivaal Willem II in zijn agenda omcirkeld. “Ik ga voor een plek 14, met het gat met de oosterbuurtjes wordt geslagen tijdens de derby op 15 april a.s.” Jeffrey verwacht dat vijf punten erbij voldoende zullen zijn voor een 14e plaats. Barry van F6 verwacht dat we ons handhaven op de 15e plaats. Ook deNeel zet in op handhaving met een 14e of 15e plaats.

Strijd om rechtstreekse degratie

Uit de Facebook poll van De Parel van het Zuiden of Sparta of Roda JC rechtstreeks zal degraderen blijkt, dat het nog zeker niet gedaan is met Sparta. Van de stemmers verwachten 148 NAC supporters dat Roda het niet haalt en een kleine meerderheid van 162 personen dat Sparta direct zal degraderen. Ook andere teams zijn onderin nog niet veilig. We legden het voor bij een aantal NAC supporters.

“Ik hoop Twente, wat mooi zou dat zijn dat Gertjan “zeikerd” van Beek lekker op zijn bek gaat. Twente is gewoon enorm gematst door de KNVB en dit zou mooi karma zijn.” laat Hugo weten. Kylian verwacht dat het zal gaan om de huidige nummers 17 en 18. “Roda of Sparta zal rechtstreeks degraderen. Ik denk dat NAC, Twente en Willem 2 zich daar geen zorgen meer om hoeven te maken.”. DeNeel verwacht dat Sparta niet meer van de laatste plaats af zal komen: “Roda JC hopelijk maar ik ben bang voor Sparta……”.

Ook Matthijs vreest voor de Rotterdammers. “Het is jammer vanwege de goede band tussen beide clubs, maar de Spartanen zitten in een moeilijke fase waar je ook met de nieuwe spelers die ze hebben gehaald niet meer uit komt. Ook niet onder leiding van Dick Advocaat. Wij hebben zelf kunnen zien hoe weinig het vervangen van je selectie en trainer uithaalt toen we zelf degradeerden in 2015.” Thomas ziet overeenkomsten met NAC van uit het recente verleden: “Sparta vrees ik voor, het is geen eenheid, veel spelers die onbekend zijn en zie jammer genoeg veel overeenkomsten met NAC enkele jaren terug. ”  Barry van F6 en Jeffrey van Vak G verwachten dat de Limburgers aan het kortste eind zullen trekken. “Sparta helaas, zou liever Roda zien degraderen.”, laat de 43-jarige Freek tot slot weten.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen