NAC vol vertrouwen de laatste fase van de competitie in.

Foto: Matthijs Keim

Het is al weer 25 jaar geleden, maar NAC-Feyenoord kon weer op een zaterdagavond gespeeld worden. Na de 2-0 overwinning in de Kuip kon NAC de eerste promovendus worden in de geschiedenis, die 2 keer weet te winnen van de kampioen.

Avondje NAC

En zo geschiedde, wat een heerlijke avond en wat een belangrijke 3 punten die in Breda blijven. Zo klimt NAC weer naar boven op de ranglijst en wordt het gat met de degradatiekandidaten weer wat groter. Aartsrivaal Willem II wist gisteravond niet te winnen van en in Heereveen en zo gaat NAC dus over Willem II heen op de ranglijst.

Met 24 punten uit 26 wedstrijden staat NAC nu op een viertiende plek, één punt achter Groningen. Die moeten vanmiddag nog voetballen tegen FC Twente, dus in die zin ook belangrijk om deze twee ploegen in de gaten te houden. Bij winst van FC Twente kan deze ploeg aanhaken bij het rijtje Willem II, NAC en Groningen. Bij verlies zal het met Roda JC en Sparta uit moeten gaan maken wie er rechtstreeks degradeert.

Resterend programma

Roda JC komt nog op bezoek in Breda en bij winst worden de verschillen op de ranglijst nog groter. Na deze wedstrijd volgen PSV (uit) en Vitesse (thuis). Als PSV dan 15 punten los staat van de nummer 2 kan het al kampioen zijn.

Zondag 15 april komen de Oosterburen uit Tilburg op bezoek. Kan NAC Willem II dieper in de degradatiezorgen brengen en zichzelf veilig spelen? Na Sparta (uit) op een woensdagavond in April, breken de laatste 2 rondes aan, tegen respectievelijk Heerenveen (thuis) en FC Twente (uit). Vooral die laatste wedstrijd kan voor de thuisploeg van cruciaal belang zijn. Staat NAC dan dik boven de streep of moet Twente nog vol aan de bak om degradatie of play-offs te ontlopen?

We genieten nu nog na van een heerlijk avondje NAC tegen Feyenoord en met deze inzet en NOAD instelling blijft NAC ook volgend jaar spelen op het hoogste niveau.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen