NAC-historie: Hoofdrol voor WK-finalist

NAC Breda wist vorig week een gat te slaan met de onderste drie clubs van de ranglijst, door Feyenoord te verslaan. Bij vlagen liet de ploeg van Vreven (of Penders in dit geval) zien dat het best aardig kan voetballen. Komende zaterdag kan NAC de goede lijn van de afgelopen weken doorzetten. Het wordt lastig, aangezien ADO den Haag op kunstgras voetbalt en dat is niet de favoriete ondergrond van de Bredanaars.

Demy de Zeeuw

De wedstrijden tussen ADO en NAC zijn niet echt bijzonder te noemen. Vaak wint de thuis of –uitspeleden club met één doelpunt verschil. De laatste ontmoeting in Den Haag was wel bijzonder te noemen, ook al verloor NAC de wedstrijd met 3-2.

De doelpunten voor NAC werden namelijk gemaakt door Demy de Zeeuw. Hij speelde een half jaar bij NAC mee om weer wedstrijdritme op te doen. In zijn eerste wedstrijd liet De Zeeuw zien waarom hij bij het Nederlands Elftal zat dat in 2010 de finale nipt verloor van Spanje. De oud-Ajacied scoorde bij zijn debuut gelijk twee keer voor NAC, al was dat niet genoeg voor een overwinning.

Ondanks dat NAC verloor, speelde de Zeeuw een goede wedstrijd. Hij liet in een interview aan Omroep Brabant weten dat het zonde was dat NAC verloor, maar dat hij wel blij was met zijn eigen spel.

NAC krijgt het lastig in Den Haag

ADO Den Haag heeft al 7 wedstrijden op rij niet verloren van NAC Breda in de Eredivisie (W5-G2-V0). De laatste keer dat de tegenstander uit Breda won, was in de thuiswedstrijd op 25 februari 2012 (4-0). Tegen geen enkele andere Eredivisieploeg is ADO langer ongeslagen dan tegen NAC.

Op dit moment is ADO Den Haag al 5 duels in eigen huis op rij ongeslagen in de Eredivisie (W4-G1-V0). Het vorige Eredivisie-seizoen werd afgesloten met een reeks van 6 thuisduels zonder verliespartij (W4-G2-V0).

Oud-NAC-spelers

Het laatste duel in Den Haag werd dus verloren met 3-2, mede door Michiel Kramer twee doelpunten wist te maken. De spits die bij NAC niet aan spelen toe kwam, ging via Den Haag naar Feyenoord en Sparta Rotterdam.

Op dit moment bevat de selectie van ADO vier spelers die een verleden hebben bij NAC. Het gaat om Donny Gorter, Elson Hooi, Erik Falkenburg en Nasser El Khayat. De laatstgenoemde is helaas nooit doorgebroken bij NAC Breda.

Bij NAC hebben alleen coach Stijn Vreven (geschorst) en Giovanni Korte een verleden bij ADO den Haag.

Huidige vorm ADO den Haag

Het team van Groenendijk presteert dit jaar bijzonder goed. Na 26 speelronde staan de Hagenezen op een keurige 8e plek, met 36 punten. Dat is 4 punten achter nummer 7  PEC Zwolle.

ADO den Haag verloor vorige week verassend bij Sparta met 2-1, maar in de wedstrijden daarvoor presteerde ADO erg goed. Zo werd er gewonnen van onder andere Vitesse (1-0) en gelijkgespeeld in de Arena tegen Ajax. NAC is dus gewaarschuwd.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen