De NAC-supporter over ADO den Haag – NAC Breda

Foto: Michelle de Vries / STIM fotografie

Een week geleden won NAC Breda met 2-1 van Feyenoord. Een bijzonder overwinning, want voor het eerst in de historie van de Eredivisie wist een promovendus twee keer te winnen van de landskampioen in één seizoen. Dit weekend gaan de Bredanaars op bezoek in Den Haag. De supporters denken dat NAC gaat winnen, maar zijn er niet van overtuigd.

Thomas (vak G) verwacht dat NAC een punt mee neemt uit Den Haag: “NAC is meestal niet goed na een topwedstrijd, maar de lijn naar boven is ingezet.” Hugo (eveneens vak G) kan zich vinden in de conclusie van Thomas en vindt ook dat NAC een stijgende lijn ingezet heeft.

Berry (Eretribune) hoopt dat NAC wint met 1-2, door doelpunten van Ambrose en Sadiq: “Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar ik denk dat we revanche gaan nemen van de onterechte nederlaag eerder dit seizoen.” Kylian (B-side) schat de kansen wat hoger in en gaat voor een 1-3 overwinning. Volgens hem liggen er kansen voor NAC, omdat ADO vorige week verloor van Sparta.

Bij andere supporters is de mening verdeeld. Zo denkt Matthijs (Eretribune) dat NAC met 1-2 gaat winnen terwijl Barry (Eretribune) hoopt op een gelijk spel. Er zijn overigens wel overeenkomsten tussen de NAC-supporters. Zo denken alle supporters dat Ambrose en/of Sadiq een doelpunt gaat maken. Thomas is de enige die denkt Agyepong een doelpunt gaat maken.

In NAC-historie werd teruggeblikt op een bijzondere wedstrijd. Echter kunnen supporters zich weinig herinneren van de duels tussen ADO den Haag en NAC Breda. Het enige wat ze weten is dat ADO uit altijd een lastige pot is, maar verder zijn er geen spectaculaire wedstrijden geweest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen