Aftellen naar de Champions Trophy

Foto: Breda Nieuws

Vanaf 23 juni 2018 staat Breda een week lang in het teken van hockey. De beste zes landen strijden die week om de titel tijdens de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018 voor herenteams.

Vandaag is bekend geworden dat dit Argentinië, Australië, België, India, Nederland en Pakistan zijn. Zij spelen in een week tijd 32 wedstrijden. Als bonus wordt er ook een invitatietoernooi voor damesteams gespeeld. Aan dit toernooi doen de nationale teams van China, Japan, Spanje en Nederland mee. Dagelijks worden zo’n 8.500 bezoekers verwacht. Alle wedstrijden worden gespeeld op de velden van hockeyclub BH&BC Breda.

De gemeente Breda, de vijf Bredase hockeyverenigingen (BH & BC Breda, HC Prinsenbeek, BHV Push, MHC Teteringen en BNMHC Zwart-Wit), atletiekvereniging Sprint en BrabantSport zijn in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) al enige maanden aan de slag met de voorbereidingen. Op de toekomstige evenementenlocatie is een nieuw veld aangelegd en wordt een tweede veld aangepast. Ten tijde van het toernooi worden diverse tijdelijke voorzieningen gerealiseerd, zoals een promodorp, kids corner en VIP dorp, die ervoor moeten zorgen dat spelers, officials en bezoekers kunnen genieten van een fantastisch topsportevenement.

De komst van dit unieke evenement biedt de inwoners uit de stad ook de kans om in de eigen omgeving kennis te maken met de hockeysport. Er worden namelijk op verschillende locaties op verschillende momenten activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Het startschot hiertoe wordt gegeven tijdens de Koninkrijkspelen op 20 april. Vervolgens vindt onder andere in de maand mei een urban hockey tour plaats en wordt in juni een urban sports week georganiseerd. Een mooie manier om sport en bewegen te stimuleren bij alle inwoners van Breda.

Paul de Beer, wethouder Sport: “Ik ben ongelooflijk trots dat we dit tophockey-event in onze stad kunnen houden. Het is mede te danken aan de intensieve samenwerking van de vijf hockeyverenigingen, de provincie en BrabantSport dat de beste hockeyers van de wereld hier straks te zien zijn. Een geweldige opsteker voor hockeystad Breda. Het past ook perfect in het DNA van Breda: ‘Breda brengt het samen’. Inwoners en toeristen, jong en oud, vrijwilligers, bedrijven, teams vanuit de gehele wereld, zowel voorafgaand als tijdens het evenement komen samen in Breda. Met dit topevenement hebben we ook in 2018 weer een echte sportzomer in Breda”.

Michel Reinders, directeur van BrabantSport: “We vinden sport belangrijk omdat het een directe bijdrage levert aan onze ambities om te zorgen dat Brabant bruist, dat talent zich kan ontplooien, dat mensen hier graag willen wonen, bedrijven zich willen vestigen en toeristen hier tijd willen doorbrengen. Tijdens de Champions Trophy in Breda komen al deze elementen samen. Het biedt ons de kans om Brabant zowel nationaal als internationaal op de kaart te zetten”.

  • Meer te weten komen over het toernooi of kaartjes kopen kan via hockey.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen