Roda JC: Een tegenstander in nood

Foto: Kin Cheong Lau

NAC Breda’s tegenstander van aanstaande zondag, Roda JC, verkeerd in zwaar weer. Afgelopen weekend werd de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Sparta met 0-2 verloren.

Door de winst van verschillende directe concurrenten in dezelfde speelronde is het gat tot de veilige 15e plaats opgelopen tot 9 punten. Eigenlijk is alleen FC Twente, met één punt meer op plaats 17, nog echt in het vizier van de Zuid-Limburgers. Een kat in het nauw kan vreemde sprongen maken, maar wat verwachten de NAC Breda supporters eigenlijk van de strijdwijze van Roda JC tegen NAC Breda?

Erik (B-Side) vindt Roda een defensieve ploeg en verwacht dat ze op de counter zullen gaan spelen. DeNeel (F1) gaat nog een stap verder en verwacht dat Roda, á la de teams van Mourinho, de spreekwoordelijk bus voor de goal gaat parkeren. Voor het publiek is het dan te hopen dat NAC Breda snel een goal weet te maken!

Onder de indruk van Roda zijn er echter maar weinig. ‘Als NAC z’n eigen spel speelt dan is het in principe geen moeilijke wedstrijd voor de jongens’, schrijft Hugo van Vak G. De 16 jarige Kylian bekeek afgelopen weekend Roda JC – Sparta en zag weinig passie bij de tegenstander van zondagmiddag. Opvallend voor een team dat voor lijfsbehoud vecht.

Op de vraag of Roda JC spelers in haar selectie heeft zitten die ze graag bij NAC zouden zien, moeten de NAC Breda supporters nogal wat moeite doen om een naam te noemen. Uiteraard komt Nathan Rutjes (B-Sider Erik en Hugo van Vak G) voorbij, maar dan vooral voor zijn positieve bijdrages buiten het veld. Thomas (Vak G) ziet verdediger Daryl Werker graag komen. Volgens hem een ‘degelijke verdediger die z’n naam eer aan doet’.

Ook Feyenoord-huurling Simon Gustafsson wordt genoemd. Niet vreemd, want deze speler is met 7 goals en 3 assists één van de belangrijkste spelers bij Roda JC. Kanttekening van DeNeel hierbij is het vermoeden dat er geen klik met Vreven zal zijn omdat Gustafsson nogal lui overkomt.

Overall is het beeld over Roda dus niet bijster positief: niet in vorm, weinig passie en een matige selectie. Dat zou voor NAC Breda dus volop kansen moeten bieden voor de komende wedstrijd. Maar laten we nog niet euforisch worden. NAC wint dit seizoen namelijk vooral van ploegen uit het linkerrijtje. En denk verder maar aan de onverwacht 1-2 nederlaag (na verlenging) tegen de Zuid Limburgers in de play off wedstrijd eind mei 2015….

Kun je er zondag niet bij zijn? Geen nood: 076Radio zorgt zoals gebruikelijk voor een volledig live verslag van de wedstrijd. Download de (gratis) app TuneIn Radio en zoek op 076Radio.

Door: Barry den Reijer

Meer over NAC Breda

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden