Terug naar dé middag van Anthony Lurling

Afgelopen zaterdag boekte NAC  Breda een even mooie als belangrijke overwinning in Den Haag. De  2e overwinning op rij tegen een ploeg uit het linker-rijtje leverde meer dan welkome (bonus)punten op. Zondag komt hekkensluiter Roda JC op bezoek in Breda.

Voor NAC Breda dé kans om verder afstand te nemen van de onderste plaatsen in de ranglijst. Supporters melden unaniem één wedstrijd als naar de mooiste herinnering  aan de tegenstander van aanstaande zondag wordt gevraagd: de met 5-3 gewonnen wedstrijd op 5 mei 2013. Precies zoals de 25e jarige Thomas van Vak G al vermoedde (‘Iedereen zal wel die 5-3 zeggen…’).

De Neel (F1) noemt het één van de beste wedstrijden ooit van de ‘Messi van Breda’ en de 16 jarige B-Sider Kylian herinnert zich de 2 goals én 2 assist van Lurling nog als de dag van gisteren.

Toen Mitchell Donald in de 49e minuut van deze wedstrijd Roda op een 1-3 voorsprong zette, zag het er nog hondsberoerd uit voor NAC Breda en leken play off wedstrijden voor promotie/degradatie dichterbij dan ooit. 11 Minuten later staat het, dankzij een assist op Rick ten Voorde en een fantastisch afstandsschot van Lurling zélf, echter al weer 3-3 en is de ommekeer een feit.

Volgens Erik (B-Side) zorgde Lurling er in deze wedstrijd hoogstpersoonlijk voor dat NAC Breda ook het seizoen erop in de eredivisie kon blijven spelen. En gelijk heeft hij, want na z’n 2e assist in de 75e minuut (ditmaal op op Elson Hooi), zorgt Lurling 9 minuten voor tijd  met een fantastische goal voor de 5-3 eindstand. Ook de laatste twijfelaars zullen de toen 36 jarige speler definitief in het hart hebben gesloten.

Een meer dan terechte publiekswissel volgt in de 89eminuut en is een prachtig slot akkoord in het zonnige Rat Verlegh Stadion.

Kijk, als voorbereiding op de wedstrijd van morgen, de beelden hierboven maar terug en een goed gevoel voor de NAC Breda supporter is 100% gegarandeerd!