Quinten van Os zwarte band judo

Foto: Arashi Bliemer sport

Op de danexamens van Zuid-Nederland bij de Judo Bond Nederland behaalde 1 jarige Quinten van Os zijn 1e dan (zwarte band) judo. Een dag later pakte Vera Wandel haar 5e Zuid-Nederlandse titel in de -15 jaar. Afgelopen week hoorde Michael Pannekoek op Papendal van regiotrainer Henneveld dat hij op twee Europacups mag gaan deelnemen. As. zaterdag het luchtkussen spektakel in de Markkant nav. het 25 jarige bestaan van Bliemer Arashi Sport.

Op zaterdagmiddag was het moment voor Quinten van Os en zijn vader Maurice die vanaf de zomer meerdere keren in de week trainden voor de zwarte band 1e dan. Vader Maurice behaalde twee jaar geleden de 1e dan zwarte band en was de afgelopen periode nu de valpartner voor zijn jonge zoon. Vijftienjarige vwo-scholier op het Monsieur Frencken College Quinten van Os doet al vanaf zijn 7e jaar aan judo.

Op jonge leeftijd kwam hij al snel 2x in de week trainen om niet alleen technisch te studeren, maar ook om wedstrijden te winnen. Dat ging hem goed af en 2 jaar geleden stond hij dan ook op het Nederlands kampioenschap in Amersfoort! Gesteund door zijn familie, zusje zat ook zeer lang bij de judoclub, moeder zit bij de Goshindo (jujutsu-groep) en regelt de wedstrijdadministratie bij Bliemer Arashi Sport en vader is op 39 jarige leeftijd begonnen en behaalde 7 jaar later de zwarte band, ging hij zaterdagmiddag 17 maart in sporthal Achter de tuintjes in Gilze met gezonde zenuwen van start met zijn examen.

Van Os liet de vaste vormen van het werpen zien, Nage no kata, en ging daarna door met de staande technieken, links, rechts, overnames, combinaties, etc. Als laatste liet hij zijn kennis van het grondwerk zien aan de streng toekijkende examencommissie. Na een klein half uur mocht hij bij de voorzitter Piet de Jong 7e dan komen om te horen dat hij vanaf vandaag zijn zwarte band 1e dan mocht gaan dragen.

Voor diegene die deze jonge judogod bezig wil zien is uitgenodigd om 2e Paasdag naar de 25e Baronie Arashi Cup te komen, waar hij een demonstratie zal geven! Vanaf deze week is hij al meteen in training gegaan voor de 2e dan zwarte band! Voor Arashi en meester Rinus Bliemer is hij de 59e zwarte band die opgeleid is. Op zondag 18 maart behaalde Vera Wandel in Gilze zonder problemen de Zuid-Nederlandse titel, welke een ticket opleverde voor het NK in het Groningse Leek op 7 april.

Ze is daar favoriet, maar we moeten het eerst allemaal maar eens zien of ze net als Michael Pannekoek in de finale gaat komen! Michael Pannekoek kreeg deze week supernieuws te horen na de training in Papendal van regiocoach Rob Henneveld. Pannekoek mag door zijn goede resultaten van afgelopen jaar (2e op Residentietoernooi in Den Haag, ZNK en NK) deelnemen aan de Europacups van Berlijn en Tsjechiƫ.

As. zaterdag feest bij Arashi! Bliemer Arashi Sport bestaat in 2018 alweer 25 jaar! De sportzaal Markkant zal vol staan met luchtkussens van de Jump Service Made. Alle jeugdleden komen lekker sportief springen, klimmen, glijden en genieten van al het lekkers! In april volgt het Baronie Sumo toernooi en voor de oudere jeugd volgen nog andere feestelijke activiteiten in de loop van het jaar. Na de zomer een reĆ¼nie voor alle leden en oud-leden.

Zondag 25 maart zijn de nieuwe talenten in Made op het 500 puntentoernooi en volgende week zijn de voorjaarsexamens. In maart start Arashi een nieuwe locatie in de Bredase wijk Zandberg. Gratis proeflessen heel maart in de gymzaal van basisschool De Zandberg.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen