NK Veldloop voor ambtenaren op het Breepark

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Het NK Veldloop wordt elk jaar georganiseerd door een andere gemeente in Nederland. Op 4 april 2018 wordt in Breda de 31e editie van het Nederlands Kampioenschap Veldloop voor Ambtenaren gehouden.

Dit jaar voor het eerst door Breda. Bij dit jaarlijks terugkerend loopevenement doen ruim 3300 gemeenteambtenaren uit het hele land mee. Er worden afstanden gelopen van 6, 9 en 12 kilometer.

Er doen ruim 300 gemeenten mee, met naast gemeenteambtenaren ook vertegenwoordigers van brandweer en andere gemeentelijke samenwerkingsverbanden. Daarnaast verwacht Breda nog zo’n duizend supporters te ontvangen.

Wethouder Paul de Beer: “Breda brengt het samen’, is de slogan voor onze stad: ontmoeting en het samenbrengen van mensen en partijen zitten in ons DNA. In combinatie met onze Brabantse gastvrijheid, zorgen we voor een warme ontvangst en een spetterend programma. We hopen op bijzondere sportieve prestaties, maar het is vooral een dag om elkaar op sportieve en ongedwongen manier te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.“

Afstanden

De NK Veldloop voor Ambtenaren kent drie verschillende afstanden: 6, 9 en 12 km. Deze afstanden zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Na het succes van de afgelopen editie, wordt ook dit jaar een wandelprogramma aangeboden. Het wandelprogramma bestaat uit acht verschillende routes.

Het evenementencomplex Breepark is gastheer van de veldloop. Het startschot zal in de evenementenhal gegeven worden en vervolgens zal het parcours over het outdoor terrein en de Bavelse Berg gaan. Het NK veldloop voor Ambtenaren is het eerste grote loopevenement wat op Breepark gehouden wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen