NAC brengt Fraser dieper in de problemen

NAC Breda presteer dit seizoen heel wisselvallig. Er wordt twee keer gewonnen van landskampioen Feyenoord, terwijl er twee keer wordt verloren van laagvlieger Roda JC. Het was dus onmogelijk om te zeggen wat NAC ging doen tegen Vitesse.

Het team van trainer Henk Fraser heeft het altijd moeilijk tegen de kleintjes. Zo werd er bijvoorbeeld niet gewonnen van Excelsior. In de vorige speelronde bereikte Vitesse misschien wel het dieptepunt van dit seizoen. In eigen huis werd er met maar liefst 0-3 verloren van Roda JC. Ook tegen NAC kwam het team uit Arnhem er niet aan te pas.

Overklast

In de eerste helft speelde NAC Vitesse helemaal weg. Het team van Vreven liet bij vlagen aardig voetbal zien en dat zorgde ervoor dat  Vitesse niet wist hoe het moest reageren. Na twee grote gemiste kansen van Ambrose en Sadiq, kwam NAC alsnog op voorsprong. Sadiq versierde een vrije trap op een mooie plek, na een knappe actie.

Na een kleine discussie besloot Angelino om de vrije trap te nemen.  Goede keuze, omdat de Spanjaard zijn schot in het doel zag belanden. De vrije trap werd wel van richting veranderd, waardoor de doelman van Vitesse kansloos was.

Dreiging Vitesse

In de tweede helft leek NAC op 2-0 te komen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na deze goal kreeg NAC het steeds moeilijker, ondanks dat het wel het betere van het spel had.

Vitesse drong aan, maar verder dan een kopbal (recht op Bertrams af) en schot op de paal kwam de ploeg uit Arnhem niet. Het team van Fraser verloor de wedstrijd met 1-0, waardoor de teams onder Vitesse (ADO en Heerenveen) steeds dichter in de buurt komen. Het wordt nog een lastige klus voor Arnhemmers om zich te plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal. Het zal daarom volgende week moeten winnen in eigen huis van Sparta.

NAC speelt volgende week misschien wel de wedstrijd van het seizoen. Dan ontvangt de ploeg van Vreven aartsrivaal Willem II, dat vrijdag met 2-1 verloor bij Excelsior.