Vera Wandel 3e op NK judo in Groningen

Foto: Bliemer Arashi Sport

Na brons vorig jaar werd opnieuw een derde plaats behaald door Vera Wandel. Zaterdag 7 april werd in het sportcentrum Leek in Groningen het Kampioenschap van Nederland tot 15 jaar gehouden.

In het Duitsland stond Michael Pannekoek zondag op de Europacup van Berlijn.

NK judo

Zaterdag werd in het Groningse Leek een van de belangrijkste judo-evenementen van het jaar gehouden: Nederlandse kampioenschappen in de leeftijdscategorie tot 15 jaar, waar de beste jonge judoka’s uit de 7 Nederlandse districten streden voor de Nederlandse titel. De 12 jarige Vera Wandel wist zich tijdens de Zuid-Nederlandse kampioenschappen te kwalificeren door kampioen te worden. Vera Wandel, Zuid-Nederlands kampioen, Kampioen op de Open West-Brabantse en winnaar van de Open Nederlandse in de min 32 kg, had een voortvarende start en scoorde binnen de maximale tijd 2x wazari met een countertechniek tegen haar Noord-Hollandse tegenstander. Wandel heeft het laatste jaar bijna alles gewonnen wat er te winnen is in binnen -en buitenland. Vorige week met Pasen werd ze nog kampioen in het Deense Kopenhage! De kwartfinale tegen Glenn Warners van Kenamju werd een zware tegenvaller!

Wandel had vandaag maar één doel: kampioen van Nederland worden. Op de West-Brabantse versloeg Wandel haar in de finale, maar deze keer was Warner super voorbereid en hier was Vera niet op bedacht en liep dus al snel achter de feiten aan. Warner scoorde een terechte wazari, maar beide meiden kregen ook 2 straffen. Door een aanval van Vera zonder pakking kreeg ze haar 3 e straf en verloor ze. Twintig minuten waren nodig om het verlies te verwerken. In de verliezersronde werd afgerekend met Nora Smit, zij kwam in een driehoeksverwurging. Tegen Stofberg werd ook een korte partij met Ippon winst. Voor brons moest er gewacht worden, omdat alle medaille wedstrijden in het finaleblok gedraaid werden. Lang wachten voor een korte wedstrijd, binnen 10 seconden scoorde Wandel met een
binnenwaartse beenmaai Ippon en werd hiermee opnieuw derde van Nederland! Geen Goud, maar toch weer een nationale medaille erbij en een ervaring rijker. Deze dag zullen we niet snel vergeten! Een fantastische prestatie voor deze tweedejaars min 15 jaar judoka! Volgend jaar nieuwe kansen in een klasse hoger. Voor Bliemer Arashi Sport de 22 e Nationale medaille in 25 jaar! Het is een hele mooie ervaring om aan het NK deel te nemen, die maar weinig wedstrijdjudoka’s mee mogen maken. Op de Europacup in Berlijn voor cadetten verloor Michael Pannekoek in de eerste ronde van de Duitse kampioen, omdat hij veel te gretig was. Helaas kwam de Duitser niet verder en daardoor was Pannekoek klaar.

Info: www.budokwaiarashi.nl / filmpjes op facebook.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden