Voorbeschouwing Sparta – NAC Breda

Foto: AD Sportwereld

Zondagmiddag 14.15 uur. De kruitdampen zijn opgetrokken en Willem II neemt de punten mee naar huis. NAC heeft met 1-2 verloren en verliest daarmee ook kostbare punten op rechtstreekse handhaving. Gelukkig verliezen de concurrenten ook, dus heeft NAC nog alles in eigen hand.

Vanavond staat wederom een belangrijke pot op het programma voor NAC. Het gaat dan op bezoek aan Het Kasteel, waar drie punten gepakt moeten worden tegen Sparta. Ook Sparta is nog in de race om in de Eredivisie te blijven, al dan niet zonder play offs te spelen. Als het vanavond wint van NAC, dan komt het op drie punten verschil met NAC. Als Roda JC ook weet te winnen tegen de kersverse kampioen PSV, dan naderen die NAC tot op 1 punt!

Wat verwacht Addy Brouwers?

Addy Brouwers (72), de middenvelder die in de jaren 70 voor NAC uitkwam, blikt met ons mee vooruit op de wedstrijd van morgen.
Hij heeft na zondag nog alle vertrouwen in het elftal van NAC. Als je rationeel kijkt dan moet NAC deze wedstrijd kunnen winnen. Op basis van meer kwaliteit in het elftal  denkt Addy dat NAC met een 1-3 uitslag terugkeert naar Breda.
Maar het zal er om hangen, NAC zal wel meer het initiatief moeten tonen in de beginfase en zeker niet zo moeten starten als in de wedstrijd van afgelopen zondag. Toen was Willem II feller en wonnen zij meer duels. Hoe dit kan, zeker in een belangrijke derby? Daar heeft hij geen antwoord op en dat is ook het onvoorspelbare in het voetbal. Hij hoopt wel dat de spelers van NAC geleerd hebben van deze wedstrijd en dominanter spelen.

Addy ziet wel dat de ontwikkeling van het elftal de laatste maanden positief is en het elftal is gegroeid. Hij had een half jaar geleden nog verwacht dat NAC mee zou doen om de play off plaatsen. Spelers als Angeliño en Garcia springen er voor hem wel boven uit en laten zien dat zij NAC zeker op sleeptouw kunnen nemen. Als Garcia zich fysiek nog meer ontwikkelt, dan staat hij zijn mannetje op het middenveld.

Addy hoopt wel dat Nigel Bertrams zich kan herstellen van zijn blunder tegen Willem II, wat de 0-1 inleidde. Je ziet dat dit toch effect heeft op het verdere verloop van de wedstrijd. Hij keept een behoorlijk seizoen, maar als hij NAC was, dan zouden ze voor volgend seizoen toch eens goed moeten kijken naar de keeperspositie. We weten allemaal hoe het dit seizoen is gegaan met de wisselingen op goal.

Belachelijk van Kramer

Over de tegenstander Sparta, zegt Addy dat zij de punten ook keihard nodig hebben. Maar misschien hebben ze de focus al gericht op de play offs, zodat ze vrij uit kunnen gaan voetballen? Dit zou gevaarlijk kunnen zijn voor NAC.
Het is wel gunstig dat Michiel Kramer niet mee doet, al vind hij het jammer voor Sparta. Een speler als Kramer, kunnen ze bij Sparta goed gebruiken, zeker als het op play offs aankomt. Maar zo’n belachelijke overtreding, een speler bewust op het hoofd trappen,  verdient wel deze strafmaat.

Wij hopen, net als Addy, dat NAC goede zaken doet en we zo de laatste twee wedstrijden van het seizoen met minder druk op de ketel kunnen spelen. Thierry Ambrose (knie) en Manu Garcia (rust) zullen niet meedoen vanavond.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen