Garion Ullings Sumokampioen van de Baronie

In verband met het 25 jarige jubileum van Arashi werd er weer ouderwets een sumo kampioenschap van de Baronie georganiseerd voor de judoka’s uit Breda en Oosterhout.

Heel de maand april wordt meestal getraind voor het sumoworstelen, maar de laatste jaren werd er geen toernooi meer georganiseerd door de vele andere drukke activiteiten! Dit jaar pakte 11 jarige Garion Ullings uit Heusdenhout Breda de titel sumokampioen van de Baroniesteden Breda en Oosterhout!

Bij het Sumoworstelen leren de judoka’s van Bliemer Arashi Sport ook te strijden zonder Judojasje en kunnen ze meteen kennis maken met een andere traditionele Japanse sport. De Arashi-ring bestaat uit aan elkaar geknoopte judobanden en de gekleurde slipjes dienen als zout bij het traditionele geesten verdrijven. Sumo is de traditionele Japanse worstelsport die meestal wordt beoefend door zeer zwaarlijvige mannen. De worstelpartij vindt plaats op een cirkelvormig gebied en gaat gepaard met vele rituelen. De Japanners beschouwen Sumo als een moderne krijgskunst; het is daarbij een populaire sport die vaak op televisie uitgezonden wordt.

Behalve in Japan begint de populariteit van de sport ook toe te nemen in andere landen. Arashi doet al 25 jaar aan Sumo worstelen en niet zonder succes! Vorige weken zaten opnieuw weer velen deelnemers met ouders, grootouders en andere liefhebbers in de dojo´s van Arashi. Diegene die als eerste 3 punten bemachtigde werd uitgeroepen tot winnaar. Op zaterdagmiddag werd in sportzaal Markkant het Sumokampioenschap van de Baronie 2018 gehouden. Garion Ullings won al zijn wedstrijden in de poule (6x) en won ook de 1 e ronde, halve finale en finale in de Open Klasse dit jaar. Hij won dus in zijn poule de 1 e plaats, maar ook de open klasse! Hij won in de finale van de Open klasse van Sam van Straten uit Oosterhout en derde werden daar Bram Bove en Massin Achiri, beiden uit Breda. Zondag 3 juni de laatste 500 puntenwedstrijden van het seizoen, dit keer in Terheijden bij Haragei.