Hoe denkt de NAC supporter over NAC – Heerenveen?

Foto: Breda Vandaag

Voor de laatste thuiswedstrijd van NAC in de competitie hebben we de NAC supporters weer een aantal vragen voorgelegd. Lees hieronder wat zij denken over de wedstrijd, kunnen we punten pakken, wie degradeert en welke herinnering zij hebben aan deze wedstrijd.

Wat verwachten we van de wedstrijd?

Het wordt een moeilijke wedstrijd, daar zijn de supporters het over eens. Berry (F1) denkt dat het moeizaam en bibberen wordt. Nu voelt NAC de druk van het moet! Ook Erik en Kylian (allebei B-Side) denken dat het een moeilijke wedstrijd zal worden. Beide ploegen spelen immers nog ergens voor, dus er staat veel druk op dit duel.
Berry en Kylian hopen op een 2-1 overwinning. Hugo (Vak G) hoopt op een magere 1-0. Berry denkt dat de doelpunten gemaakt worden door te Vrede en Vloet. Kylian gokt op Umar en Garcia. Erik gaat voor een gelijkspel, in de vorm van 2-2, met doelpunten van Angelino en te Vrede. Barry (Eretribune) is bang voor een magere 1-1. “Dit is niet genoeg om ons veilig te spelen.”  Jeffey (Vak G) en Martijn (Hoofdtribune) denken hier anders over. Beide heren verwachten een simpele zege voor NAC, omdat de ploeg van Stijn Vreven goed presteert tegen middenmoters.

Op de Facebookpagina kijkt men ook uit naar de wedstrijd: “Roëlla Verhoeven: “Het is erop of eronder nu, NOAD willen we zien en niks anders!”. Patrick van Duren: “Ik zei dat 4 weken geleden al dat het op de laatste wedstrijd aan komt”. Ben Nuijten: “Mijn gevoel is niet best wat dit betreft hoop dat ze winnen, maar vrees het ergste.” Marco Schrauwen is niet positief gestemd: “Het wordt nacompetitie of Twente moet a.s. weekend al degraderen dan heeft men de laatste wedstrijd nog een kans. NAC haalt geen punten tegen Heerenveen.”

Heb je er vertrouwen in dat NAC het gaat redden in de laatste twee wedstrijden?

NAC heeft nog een lastig programma, aldus Kylian, maar de voorsprong die het heeft op de concurrentie zorgt ervoor dat ze erin blijven. Sparta en Roda moeten minimaal vier punten halen uit twee wedstrijden en dat ziet hij ze niet doen. Erik denkt ook dat de concurrentie nog punten verspeeld en ze niet allemaal de maximale zes punten halen. Berry en Hugo hopen het van harte, maar gezien de recente resultaten…..

Jeffery verwacht dat de ploeg uit Breda vier punten pakt uit de laatste twee wedstrijden en daardoor volgend jaar weer in de Eredivisie speelt. Barry twijfelt nog over het eind: “Mijn verstand zegt dat het wel moet lukken, maar heb een vervelend voorgevoel.”

Martijn is net als Jeffrey positief over het slot van de competitie: “Als nac komende zondag wint zijn we veilig. Ik ga er vanuit dat het besef er is bij de spelers dat het nu moet gebeuren. Maar ze gaan het flikken.” Iedereen is het erover eens dat ze het zeker verdienen om erin te blijven qua spel.

Wie denk je dat de dans ontspringt?

Twente is wel de club waarvan iedereen denkt dat ze het niet gaan halen. Ook Roda wordt genoemd als een club die eruit mag, als je het aan de NAC supporter vraagt. De sympathie voor Sparta is er en die club is het dan ook gegund om erin te blijven. Van Kylian mogen Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles of anders NEC promoveren naar de Eredivisie.

Wat is je mooiste herinnering aan NAC – Heerenveen?

Zeker de wat oudere NAC supporter, Erik (38) en Berry (49), noemt hier de laatste thuiswedstrijd aan de Beatrixstraat, met de B-Side in brand! Heerenveen kwam al na 9 seconden op 0-1, maar NAC won uiteindelijk de wedstrijd met maar liefst 5-1. Met 2 doelpunten van Graham Arnold weet Berry nog goed. Een memorabele avond!

Lees meer over NAC

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden