NAC Breda handhaaft zich in eredivisie

Foto: Jack Janssen Fotografie

Door de winst zondagmiddag van NAC Breda op Heerenveen, heeft NAC zich verzekerd van handhaving in de eredivisie.

FC Twente wist het noodlot niet meer af te keren en degradeert uit de eredivisie. Sparta en Roda JC zullen de play-offs gaan spelen. Zaterdag werd de strijd in de Jupiler League beslist. Jong Ajax werd kampioen en Fortuna Sittard keert na 16 jaar terug naar de eredivisie.

Binnen een kwartier zorgde Fernandes en Te Vrede voor grote opluchting voor de NAC supporters. Net na rust zorgde Mari voor de eindstand 3-0. Dit seizoen kregen de supporters al negen thuisnederlagen te verwerken en vooral tegen de ploegen onderin stelde het team van Stijn Vreven teleur. Theoretisch kan Roda JC de Bredase ploeg nog voorbij, maar gezien het verschil van 3 wedstrijdpunten en 10 doelpunten is dat niet realistisch.

Roda won uit bij VVV met 1-4 en Sparta wist tegen Feyenoord niet te stunten en verloor met 3-1. Door de overwinning van Willem II op PEC, zijn de Tilburgers niet meer te achterhalen door NAC. VVV is nog wel te achterhalen. NAC dient het dan uit tegen Twente beter te doen, dan VVV uit tegen FC Utrecht.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden