Bertens gekoppeld aan Wit-Russin Sabalenka

Foto: ANP

Tennisster Kiki Bertens moet het in de eerste ronde van Roland Garros opnemen tegen de Wit-Russin Arina Sabalenka. Dat wees de loting in Parijs uit. De 26-jarige Bredase is als achttiende geplaatst in het tweede grandslamtoernooi van het jaar.

Ze speelde één keer eerder tegen de twintigjarige Sabalenka, de nummer 48 van de wereld. Dat was in 2017 in de Fed Cup. Bertens won die partij in drie sets.

Bertens bereikte in 2016 de halve finales van het grandslamtoernooi in Parijs. Vorig jaar strandde ze in de tweede ronde. De pupil van coach Raemon Sluiter is dit jaar goed op dreef op gravel. Ze won al het toernooi in Charleston en haalde de finale in Madrid.

De Roemeense Simona Halep is als nummer één van de wereld ook als eerste geplaatst in het Franse Open. Ze werd bij de loting gekoppeld aan de Amerikaanse Alison Riske. De Letse titelverdedigster Jelena Ostapenko treft in de eerste ronde Katerina Kozlova uit Oekraïne.

Serena Williams, 23-voudig grandslamwinnares, geniet geen beschermde status op Roland Garros. De Amerikaanse is drievoudig winnares van het grandslam in Parijs. Ze maakte in maart haar rentree na de bevalling van haar kindje, maar presteerde tot dusver nog ondermaats. Ze stuit in de eerste ronde op de Tsjechische Kristyna Pliskova.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen