Vetter grijpt in Götzis naast medaille

Foto: ANP

Meerkampster Anouk Vetter van SPRINT is bij de prestigieuze meerkamp in het Oostenrijkse Götzis als vierde geëindigd. Vetter ging als vierde de tweede dag van de zevenkamp in, maar kon geen plaats meer winnen. De zege ging naar de Belgische olympisch en wereldkampioene Nafissatou Thiam.

Vetter kwam tot 6426 punten na de tiende plaats bij het verspringen met 6.25 meter en de tweede plaats bij het speerwerpen met 51,27 meter, zo meldt het ANP. Op de afsluitende 800 meter liep de Europees kampioene van Amsterdam 2016 een tijd van 2.23,41, maar kwam haar vierde plaats niet meer in gevaar. De top drie finishte echter ruim voor haar.

Thiam kwam tot een puntentotaal van 6806 en zag daarmee haar aanval op haar persoonlijke record en het Europese record van de Zweedse Carolina Klüft (7032) mislukken. Vorig jaar won de 23-jarige Belgische met 7013 punten. Thiam bleef de Cubaanse Yorgelis Rodríguez (6742) en de Amerikaanse Erica Bougard (6725) voor.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden