Goshindo examens bij Arashi

Foto: Bliemer Arashi Sport

De budoka’s uit Oosterhout en Breda van Bliemer Arashi Sport doen weer examen net voor we met vakantie gaan. Volgende week de Kidzzbudo en Judo. Deze week waren het de leerlingen van de Goshindo-Jujutsu afdeling die examen deden.

Een jaar of twee geleden is er weer een boost gegeven aan het traditionele jujutsu. De KidzzBudo-groepen liepen goed en de dames wilde graag een niveau hoger gaan sporten. De zelfverdiging bij Arashi heet tegenwoordig Goshindo, de weg van zelfverdediging. Het woord Jujutsu staat voor vernietiging en dat is zeer zeker niet onze doelstelling! Inmiddels is de groep gegroeid door tieners uit de judogroepen die het een prachtige aanvulling vinden. Iedere woensdag wordt er in de Markkant sportzaal fanatiek getraind met boksen, karate, judo en zelfverdedigingstechnieken. Tijdens het examen mocht éénieder laten zien wat ze in huis hadden. De warming up bestond uit samenwerken, daarna mochten ze meteen aan de gang met de trap/stootkussens. Vervolgens moest men fighting-series demonstreren met afwerken op de grond. Na de staande en grondtechnieken werd overgegaan op zelfverdediging op meerdere tegenstanders. De aanvallers mochten van voor, opzij en achter, trappen, stoten, wurgen en pakken op verschillende manieren. Heftig voor iedereen. Afgesloten werd met een partij op de grond.

Geslaagden

Geslaagd voor gele band: Rik Kerkhof, Bas Rombouts, Joeri Vermeulen, Jason van Amersfort en Indy van de Goorbergh. Voor oranje band slaagden: Daniëlle de Jong, Peggy van Poppel, Wessel Frijters, Wessel de Jong en Luuk Huijbregts. Op naar de oranje en groene band na de zomervakantie. Goshindo vanaf 12 jaar bij Bliemer Arashi Sport.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden