Ook Bart Meijers naar Helmond Sport

Foto: redactie

Bart Meijers uit Etten-Leur is volgend seizoen op huurbasis actief bij Helmond Sport. De 21-jarige verdediger vertrekt in navolging van Bodi Brusselers, Diego Snepvangers en Richelor Sprangers voor een seizoen naar de Kattenmeppers.

Meijers is daarmee de vierde speler die wordt uitgeleend naar aanleiding van de reeds opgezette samenwerking tussen NAC Breda en Helmond Sport, zo laat NAC Breda weten.

Meijers groeide op in Etten-Leur en begon zijn voetballoopbaan bij Unitas ’30 om vervolgens de overstap te maken naar de jeugdopleiding van RBC Roosendaal. Na het faillissement van de Roosendaalers in 2011 lijfde de Parel van het Zuiden de jonge talentvolle verdediger in, die vervolgens de gehele jeugdopleiding van de Bredanaars doorliep. Twee seizoenen geleden beleefde Meijers uiteindelijk zijn doorbraak in het eerste elftal. Op 24 februari 2017 maakte de centrale verdediger zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. In de resterende wedstrijden van seizoen 2016-2017 speelde hij dertien duels, waaronder in de Play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Het afgelopen seizoen was Meijers wederom een vaste gast in de eerste selectie en kwam hij tot dertien Eredivisiewedstrijden.

Meijers: “Ik ben nog jong en het is voor mij op dit moment zaak dat ik op frequente basis wedstrijden speel. Het afgelopen seizoen heb ik aardig wat wedstrijden op Eredivisieniveau gespeeld, maar om een volwaardige basisspeler te worden moet ik eerst meer vlieguren maken. Helmond Sport biedt daarvoor de juiste mogelijkheid. Komend seizoen ga ik meters maken op Eerste Divisie niveau en ik hoop daarna sterker terug te keren bij NAC.”

Meer over NAC Breda

Reacties

Cookieinstellingen