Hockeyers onderuit tegen Australië

De hockeyers hebben de vierde groepswedstrijd in de Champions Trophy verloren van Australië. In Breda ging de ploeg van bondscoach Max Caldas met 3-1 onderuit tegen de regerend wereldkampioen en titelhouder van de Champions Trophy.

Voor Oranje scoorde Mirco Pruyser. Bij Australië waren Jake Harvie en Blake Govers (2) trefzeker, zo meldt het ANP. Oranje is door de nederlaag gezakt naar de derde plaats. Australië is met 10 punten zeker van een plek in de finale. Nederland heeft zes punten en speelt zaterdag tegen nummer twee India, dat eerder op de dag met 1-1 gelijkspeelde tegen België. Nederland moet die wedstrijd winnen om de finale te bereiken.

Nederland kwam op voorsprong via Pruyser, die in het tweede kwart uit een schot van Valentin Verga schoorde. Het was het vijftigste interlanddoelpunt voor Pruyser. Australië kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Harvie rondde een aanval af met een hard schot. In het derde kwart namen de ‘Kookaburras’ een voorsprong door goed over te nemen na balverlies van Bob de Voogd. Govers zette Australië met een harde backhand op 2-1.

In het laatste kwart zocht Oranje naar de gelijkmaker. Het kwam goed weg toen Jeremy Hayward zijn strafbal op de paal zag belanden. Aan de andere kant mikte Thijs van Dam eveneens op de paal. Govers verzilverde de tweede strafbal wel. De Nederlanders kregen in de slotfase nog drie strafcorners, maar wisten daaruit niet te scoren.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.