Bertens mist halve finales op Wimbledon

Foto: ANP

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de laatste vier op Wimbledon te bereiken. De Bredase was in de kwartfinales niet opgewassen tegen Julia Görges. De Duitse won met 3-6 7-5 6-1.

Bertens begon goed aan de partij en had in de eerste set aan een break voldoende om de winst te pakken, zo meldt het ANP. In de tweede set moest Bertens bij een stand van 1-2 haar servicegame inleveren. De Brabantse slaagde er ondanks een sterke fase van de Duitse in om toch terug te breken. In de slotfase van de set kwam Bertens opnieuw onder druk te staan. Ze werkte nog twee setpunten weg, maar na een minder sterke servicegame moest Bertens de set toch aan Görges laten.

In de beslissende set had Bertens het zwaar op haar servicegames en werd ze al in het begin van de set gebroken. Ze slaagde er daarna niet meer in een ommekeer te forceren. Görges speelt in de halve finales tegen de Amerikaanse Serena Williams.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen