Bredase wielrenners rijden in Tour de Fransje touretappes in één dag

Foto: Tour de Fransje Breda

Op de dag dat op de Champs-Élysées de wielrenners van de Tour de France finishen, organiseren Dok19 en bar en fietsenwinkel Kamu een alternatieve tour. Met de Tour de Fransje worden volgens de organisatoren drie weken wielrennen ‘in één dag gepropt’. Op zondag 29 juli start de eerste editie.

In verschillende etappes wordt in één dag gestreden om de hoogste plek in het klassement. Het parcours is 100 kilometer lang en bestaat onder meer uit een individuele tijdrit, een ploegentijdrit en een kasseienrit. Onderweg zijn er punten te verdienen in het spint- en bergklassement. Aan het eind van de dag worden de felbegeerde gekleurde truien uitgereikt.

Wielerfans kunnen zich zowel alleen als met een team aanmelden. Wie mee wil strijden in het algemeen klassement moet wel een Strava-profiel aanmaken. Dit is echter geen vereiste om deel te mogen nemen. Deelnemers kunnen ook aangeven dat ze na de tocht willen blijven barbecueën op de binnenplaats van De Faam. De finish van de Tour de France wordt tijdens het eten uitgezonden.

De alternatieve Tour start vanaf De Faam, vlakbij het centraal station.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden