Talentvolle keeper Muric nieuwe City huurling

Foto: NAC Breda

NAC Breda huurt de 19-jarige Muric van Manchester City voor een seizoen.

De 19-jarige doelman wordt voor een seizoen gehuurd van Manchester City. Arijanet Muric keepte het afgelopen seizoen zijn wedstrijden bij Manchester City EDS en ging onlangs met de selectie van Pep Guardiola mee op een trip naar de Verenigde Staten, zo laat NAC weten.

De goalie werd geboren in het Zwitserse Zürich, maar mag zich ook Montenegrijn noemen. In september 2017 debuteerde hij dan ook voor Montenegro Onder 21 in het duel tegen Bosnië en Herzegovina onder 21. Muric zette zijn eerste stappen van zijn carrière bij Grasshopper Club Zürich, waar de kwaliteiten van de boomlange sluitpost werden opgemerkt door Manchester City. The Citizens namen hem in de winter van 2016 over van de Zwitsers en stalden hem in de eigen Onder 18, uitkomend in de hoogste competitie binnen die leeftijdscategorie. Het afgelopen seizoen stroomde Muric door naar Manchester City EDS, waarmee hij speelde in Premier League 2, een competitie voor beloftenteams. ‘Aro’ ging onlangs nog mee met de eerste selectie van Manchester City op een trip naar de Verenigde Staten, maar stapte kort daarna op het vliegtuig naar Nederland en zal het komende seizoen in actie komen voor de Parel van het Zuiden.

https://twitter.com/NACnl/status/1024245735938764800

Hans Smulders: “Voor ons was het aantrekken van een nieuwe keeper, zeker na het vertrek van Nigel, prioriteit. Aro is een talentvolle en fysiek sterke keeper, die ondanks zijn jonge leeftijd klaar is voor een uitdaging op het hoogste niveau. Hij sluit vandaag direct aan bij de selectie en moet de concurrentie aangaan met onze andere doelmannen voor een plek onder de lat.”

Aro Muric: “Het voelt heel goed om komend seizoen in Breda te mogen spelen. Ik hoop dat ik het team kan helpen en we samen een goed seizoen hebben. Ik kan niet wachten om de mensen hier te laten zien wat ik kan.”

Reacties

Cookieinstellingen