Bertens: een lekker begin in New York

Foto: ANP

Kiki Bertens reageerde redelijk nuchter na haar zege in de eerste ronde van de US Open op de Tsjechische Kristyna Pliskova. ,,Een lekker begin”, liet de als dertiende geplaatste tennisster uit Breda bij Eurosport weten. Ze zegevierde in twee sets: 6-0 7-5.

,,Ik speelde erg goed in de eerste set”, vervolgde Bertens. ,,Het was heel warm op de baan. Ik wilde het graag in twee sets afmaken. Soms was het lastig in de hitte om mijn concentratie vast te houden. Maar ik ben blij dat deze partij in twee sets klaar was.”

Bertens speelt donderdag in de tweede ronde tegen de 21-jarige Amerikaanse Francesca Di Lorenzo, de nummer 193 van de wereldranglijst. ,,Ik ken haar niet. Mijn coach Raemon Sluiter is na mijn partij meteen bij haar wedstrijd gaan kijken. Hij zal nu vast wel een strijdplan klaar hebben voor mij.”

Bertens, die hier en daar als kandidaat wordt gezien voor een finaleplaats, gaat zelf naar eigen zeggen niet gebukt onder hoge verwachtingen. ,,Elk toernooi is anders, we blijven gewoon keihard werken om elk dag beter te worden,”

Bron: ANP/ Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden