Grote Clubactie van start

Grote Clubactie
Foto: Grote Clubactie

Vanaf 15 september gaan er landelijk weer 225.000 enthousiaste clubleden op pad om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Leden van verenigingen uit Breda doen mee aan de jaarlijkse actie om hun clubkas een financiële injectie te geven.

De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 46e editie. Directeur Frank Molkenboer: “Verenigingen hebben de inkomsten uit de Grote Clubactie hard nodig. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede en doelgerichte bestemming. Van elk verkocht lot à € 3,- gaat € 2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Breda, de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij!”

Geld naar de clubkas

Jaarlijks doen er 5.500 sport-, cultuur- en hobbyverenigingen mee aan de landelijke actie. Zo’n 225.000 lotenverkopers realiseren daarmee samen rond de 9 miljoen euro. Verenigingen halen met deze actie per club gemakkelijk een bedrag tussen de € 1.000,- en € 15.000,- op.

Het opgehaalde bedrag wordt besteed aan uiteenlopende doelen. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. Hiermee kunnen clubs dat ene jubileumfeest organiseren, waar ze zonder de actie geen geld voor hadden. Of bijvoorbeeld nieuwe uniformen of materialen aanschaffen.

Deelnemen kan nog steeds

Verenigingen kunnen nog steeds deelnemen aan de actie. Ga hiervoor naar clubactie.nl of bel 013 – 455 28 25.

In Breda doen dit jaar de volgende verenigingen mee:
– Atletiekvereniging Sprint
– Barons Breda Basketball
– Bc De Zwaluwen
– Breda Gym
– Bredase Sportvereniging Boeimeer
– Carnavals Vereniging de Schobbejakken
– Geoffrey Berens Karate Academy
– Harmonie Concordia Ginneken
– Honk- En Softballclub Jeka
– Hv United Breda
– Ijshockeyclub Yeti’S Breda
– Jeu De Boulesvereniging Va-Tout
– Judovereniging Haagse Beemden Breda
– Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage
– Longo
– Loopvereniging Tof
– M. En M. Expression
– Pencak Silat
– Princenhages Mannenkoor
– Rooms Katholieke Sport Vereniging Groen-Wit

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden