Bertens naar laatste acht in Seoul

Foto: ANP

Kiki Bertens is doorgedrongen tot de kwartfinales van het WTA-toernooi van Seoul. Tussen de buien door won de nummer twee van de plaatsingslijst met 6-4 7-5 van de Sloveense Dalila Jakupovic.

Bertens speelde in de eerste set niet vrijuit tegen de nummer 89 van de wereld. Ze had moeite om los te komen, maar stond er op het moment dat het moest. Toen ze op 5-4 voor de eerste set serveerde knokte ze zich terug na een 0-40 achterstand.

In de tweede set liep Bertens snel uit naar 4-1, maar het werd toch nog spannend. Bertens verzuimde het duel, na het missen van twee matchpoints, op 5-4 uit te serveren. Twee games later was het wel raak; Bertens besloot het duel met een ace.

Bij de laatste acht staat Bertens tegenover de Russin Jevgenia Rodina, die met 6-4 4-6 7-5 te sterk was voor de Belgische Kirsten Flipkens. De nummer 1 geplaatst Jelena Ostapenko speelt tegen Ekaterina Alexandrova.

Bron: ANP/ Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen