Bertens naar finale tennistoernooi van Seoul

Foto: ANP

Tennisster Kiki Bertens heeft de finale bereikt van het WTA-toernooi van Seoul. De nummer twee van de plaatsingslijst was in twee sets te sterk voor de Griekse Maria Sakkari: 6-4 6-2.

Bertens krijgt in de finale te maken met de Australische Ajla Tomljanovic. Bertens kende een moeizame start en verloor twee keer haar opslaggame tegen de als derde geplaatste Griekse, die echter zelf ook moeite had met haar service. Bij 4-4 was het weer gelijk en liep Bertens uit naar 6-4. Een break in de vierde game gaf de in Breda woonachtige tennisster in de tweede set een 3-1-voorsprong. Sakkari bleef sukkelen met haar opslag, maar brak haar tegenstandster terug in de zevende game: 5-2. In de volgende game was het alsnog beslist in het voordeel van Bertens, die voor de vierde keer dit jaar een finale bereikt.

Bertens kan zich voor het eerst in haar carrière plaatsen voor de lucratieve WTA Finals, Bertens staat negende op deze WTA ranking en de eerste acht zijn zeker van plaatsing.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden