Geslaagde reünie 25 jaar Bliemer Arashi Sport

Foto: Bliemer Arashi Sport

Zondagmiddag 23 sept. j.l. werd de reünie gehouden voor alle leden, oud-leden, vrijwilligers, ouders en sponsors van judoschool Arashi. De aanleiding was het 25 jarige bestaan.

In de Pub in de Klappijstraat kwamen een 70-tal judovrienden bij elkaar om terug te kijken naar de afgelopen 25 jaar en herinneringen op te halen.

Lekker bijpraten

Onder genot van een hapje en een drankje konden al de opgegeven judoka’s lekker bijpraten over de laatste 25 jaar. Oud-judoka’s die ouders en zelfs grootouders zijn geworden, maar ook sporters die nog maar kortgeleden afscheid hebben genomen door vervolgstudie e.d. Iedereen werd op de foto gezet en daarna zag meester Rinus Bliemer, die 25 jaar geleden Arashi opstartte, dat iedereen naar elkaars tijdgenoten baande. De achterzaal van de Pub was vol gezet met fotocollages waar iedereen dan ook met veel plezier stond te kijken. Natuurlijk allemaal prachtige plaatjes van de “toen” jonge mensen met veel haar en zonder rimpels. Foto’s van de grote successen van weleer en de feesten die daar bij hoorden.

Mooie momenten

In de speech van Rinus Bliemer werden maar 2 momenten teruggehaald, omdat er veel te veel mooie momenten te vertellen waren. De eerste was de sponsoring van de judomat rond 2005 door initiatiefnemer makelaar Michel van der Plas, Opelcentrum Oosterhout, Boot Assurantiën en ESJ. Dit was toen al een duidelijke waardering voor het goede werk welke Arashi toen al deed voor de maatschappij. Het tweede moment was de grote opkomst in wijkcentrum Strijen ook rond 2005 waar een superopkomst was om het toenmalige Budokwai Arashi uit te bouwen door vrijwilligers die mee wilde werken -en denken. De draagkracht was toen al groot! Over de vele kampioenen en zwarte banden werd minimaal gesproken, wel werden de drie ere-leden naar voren gehaald. Johan Ripzaad was als 6-jarige op judo gekomen en was 10 jaar later bij het jubileum de enige die vanaf het eerste begin nog lid was. Piet Willeboordse werd gezien als de beste judoka van de eerste 10 jaar Arashi. Roel van Gool werd Open West-Brabant en Zuid-Nederlands kampioen, op de Open NK werd hij 3e en op het NK verloor hij nipt de titel in de verlenging. Door deze grote overwinningen werd hij ook Sportman van Oosterhout 2013! Na deze mannen werd bekend gemaakt dat Ruud Martens zich vanaf deze dag ook bij dit selecte gezelschap mag voegen! Ere-lid van Arashi nr.4! Ruud Martens is met 14/15 jaar lid geworden en had een groene band gehaald bij van Gils Sport, die helaas gingen stoppen in Oosterhout. Ruud studeerde en bleef lekker doortrainen en haalde begin 20 zijn zwarte band. Enkele jaren later zelfs de 2e dan zwarte band en ook daarna bleef hij lekker wekelijks trainen naast zijn andere hobby wedstrijddansen. Op de evenementen is Ruud over het algemeen altijd aanwezig als hulp en op de maandelijkse bierbijeenkomst in de Beurs is hij ook vaak van de partij. Inmiddels is hij 32 jaar en een voorbeeld voor vele anderen!

Bij het afscheid van de reünie kreeg iedereen een gouden medaille met de inscriptie “Jullie zijn allemaal een kampioen”! Foto’s van deze supermiddag zijn te zien op facebook. As. zondag is er het 500 puntentoernooi in Vrachelen, in oktober komt Olymisch judoka Roy Meyer uit Breda voor een clinic en in december met de clubkampioenschappen zal fotocollage deel 4 gepresenteerd worden met het 25 jarige jubileumboekje. Onze slogan blijft: “Judo hoort bij je opvoeding!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden