Smulders op non-actief, Goetzee vertrekt

Foto: Wikimedia Commons

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) van NAC Breda, die donderdagavond plaatsvond, is het vertrouwen opgezegd in Technisch Directeur Hans Smulders. Daarop heeft de Raad van Commissarissen besloten om Hans Smulders per direct vrij te stellen van werk en met hem in gesprek te gaan over de afwikkeling.

Justin Goetzee heeft naar aanleiding van dit besluit aangekondigd te vertrekken bij de Parel van het Zuiden, zo laat NAC weten. Goetzee blijft zijn werkzaamheden uitvoeren tot de RvC een geschikte opvolger heeft gevonden.

Roerige tijd bij NAC Breda

Justin Goetzee en Hans Smulders vormden sinds 2015 samen de tweekoppige statutaire directie op één lijn en droegen sindsdien gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse leiding van de Bredase club. Smulders gaf hierbij leiding aan de voetbaltechnische kant van NAC, terwijl Goetzee deze taak aan de operationele kant op zich nam. Beide heren begonnen aan deze hernieuwde directiestructuur in een roerige tijd, daar de club net was gedegradeerd en het eerste seizoen in de Eerste Divisie nog niet verliep zoals verwacht mocht worden. Aan de hand van een hernieuwd beleidsplan werd destijds de koers tot 2020 uitgestippeld. Het ingezette financiële herstel van de club moest verder doorgezet worden door kostenbesparingen en een verdere commerciële groei. Op sportief vlak moest NAC onder andere weer een stabiele club in de Eredivisie worden, een topsportklimaat creëren op het trainingscomplex in Zundert, de jeugdopleiding verder ontwikkelen voor betere doorstroming van regionaal talent en een samenwerking starten met een internationale of nationale partner.

In mei 2017 beleefden Smulders en Goetzee hun absolute hoogtepunt door met NAC promotie af te dwingen en daarmee de club weer terug te brengen naar het hoogste niveau. De afgelopen jaren NAC onder hun leiding ook op financieel gebied flinke stappen. Zo werd de club dit jaar voor het eerst ingedeeld in categorie 3 en werd voor het eerst sinds 2009 een positief eigen vermogen gepresenteerd.

Gisteren hebben de aandeelhouders van NAC Breda tijdens de AvA aangegeven onvoldoende vertrouwen meer te hebben in het functioneren van Technisch Directeur Hans Smulders. Dit mede ingegeven door de teleurstellende resultaten in het huidige seizoen en het gebrek aan vertrouwen in de aangedragen oplossingsrichtingen daarvan. Het besluit van de AvA en de wijze waarop dit besluit tot stand is gekomen was voor Algemeen Directeur Justin Goetzee reden om gisteravond zijn vertrek aan te kondigen bij NAC. Om de RvC de tijd te geven een geschikte opvolger te vinden, zal Goetzee zijn werkzaamheden voor NAC tot die tijd blijven voortzetten.

De Raad van Commissarissen zal de komende periode de zoektocht naar een nieuwe directie voor NAC Breda starten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden